FødevareWatch

Ugebrev: Unibrew lægger grunden til vækst i 2015

Økonomisk Ugebrev Formue har stor tiltro til at bryggerigruppen Royal Unibrew på sigt kan vækste. 2014 bliver ifølge ugebrevet et overgangsår.

Foto: Lars Nybøll, Jyllands-Posten

Royal Unibrew købte i 2013 det finske bryggeri Hartwall, og eftersom Hartwalls omsætning og indtjening indgår i koncernregnskabet fra og med 23. august, var det oplagt, at de oprindelige forventninger til 2013 fra Royal Unibrews side blev overgået markant med regnskabet i sidste uge.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Det er derfor mere interessant, at årsregnskabet også overgik de korrigerede forventninger fra november," understreger ugebrevet.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

Den stærke afslutning på året kom også bag på analytikerne. Det medførte naturligt nok en øjeblikkelig korrektion i aktiekursen, der steg knap 7 pct.

"Afgørende for aktiekursens udvikling på lidt længere sigt er dog, hvordan Royal Unibrew får indarbejdet Hartwall i koncernen," anføres det.

På kort sigt har købet ændret koncernens kapitalstruktur ganske markant, da man har øget den nettorentebærende med et par milliarder kroner  fra 321 mio. kr. til 2379 mio. kr.

Der er dog nogle forhold, som, ugebrevet vurderer, gør, at dette ikke er så dramatisk.

For det første betød den meget lave gældsætning primo 2013, at forholdet mellem nettorentebærende gæld og EBITDA efter købet af Hartwall er på 2,3, og dermed ligger det stadig indenfor målsætningen om at den nettorentebærende gæld maksimalt må udgøre 2,5 gange EBITDA.

For det andet havde Royal Unibrew et frit cash flow i 2013 på 598 mio. kr., som ventes at blive endnu større i 2014.

"Ud fra en finansieringsmæssig synsvinkel står Hartwall-investeringen på et solidt fundament. Om det gennem omstruktureringer og effektiviseringer i Finland også vil lykkes at få den ønskede indtjeningsmæssige effekt ud af investeringen er endnu usikkert," vurderer ugebrevet, der også fremhæver, at Hartwall har en lavere EBIT-margin end Royal Unibrew, og på kort sigt vil omkostningerne til integration af Hartwall ikke ændre på dette.

Ugebrevet vurderer, at 2014 er et overgangsår, hvor der skal bruges ressourcer på at gøre Hartwall klar til for alvor at kunne bidrage til koncernresultatet.

"Men derefter vil Royal Unibrew stå stærkere både markedsmæssigt og mht. indtjening og finans, og det, venter vi, at investorerne allerede nu vil begynde at indregne i aktiekursen," konkluderer ugebrevet.

Royal Unibrew-aktien lukkede fredag i 857 kr. efter et fald på 1,8 pct.

Unibrew-topchef: Sol og Carlsberg-konflikt har hjulpet os

Sydbank: Unibrew står over for store udfordringer 

Finsk milliardkøb løfter Royal Unibrew 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier