FødevareWatch

Verdens største ølfest er aflyst for andet år i træk

Heller ikke i år vil det være forsvarligt at lade folk sidde tæt i ølteltene, mener Münchens myndigheder.

Foto: Andreas Gebert/Reuters/Ritzau Scanpix

Den traditionsrige Oktoberfest i München finder ikke sted i år.

Det bekræfter Münchens overborgmester, Dieter Reiter, og delstaten Bayerns ministerpræsident, Markus Söder, mandag ifølge radio- og tv-stationen Bayerische Rundfunk.

Myndighederne holdt mandag møde for at drøfte situationen. Det er andet år i træk, at den store tyske ølfest bliver aflyst på grund af coronapandemien.

Oktoberfest skulle i år have været holdt fra 18. september til 3. oktober.

Normalt tiltrækker begivenheden omkring seks millioner besøgende fra både Tyskland og en lang række andre lande. Gæsterne sidder ved langborde for at drikke fadøl, spise pølser og feste sammen.

Men myndighederne har vurderet, at der vil være for stor risiko for smitte i de tætpakkede øltelte - også selv om de fleste mennesker vil være vaccineret først på efteråret.

Aflysning af Oktoberfest rammer ikke kun de barer, stadeholdere og orkestre, der er en vigtig del af festen. Også hoteller, restauranter og hoteller i München vil gå glip af vigtige turistindtægter.

I 2019, da Oktoberfest sidst fandt sted, havde byens erhvervsliv en samlet indtægt svarende til omkring 8 mia. kr.

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier