FødevareWatch

Eksperters anbefaling: Ingen overnatning ved musikfestivaler

Det ser umiddelbart skidt ud for sommerens store musikfestivaler såsom Roskilde Festival og Smukfest.

Foto: Olivia Loftlund

Sommerens musikfestivaler vil ikke kunne afholdes som normalt og slet ikke med overnattende gæster.

Sådan lyder anbefalingen fra en ekspertgruppe, hvis opgave har været at kigge, hvordan man eventuelt kunne afholde festivaler og andre store arrangementer til sommer. Heller ikke store markeder bør holdes til sommer.

Nu skal anbefalingerne bruges i politiske drøftelser, hvorefter der skal laves en aftale, der indgår i den videre genåbning af samfundet.

Kulturminister Joy Mogensen (S) siger i en pressemeddelelse:

"Regeringen og en række af Folketingets partier har tidligere på året besluttet at videreføre arrangørordningen frem til den 30. september 2021, så der kan kompenseres, hvis det viser sig, at arrangører ikke kan afholde større arrangementer som følge af covid-19-relaterede restriktioner. Det er meget vigtigt, at vi har fået et økonomisk sikkerhedsnet på plads."

Ekspertgruppen foreslår blandt andet, at større kultur- og idrætsarrangementer, konferencer og messer kan åbne med en række smitteforebyggende tiltag. Det samme gælder for udendørs motionsevents.

Det foreslås også at udbrede den såkaldte "superligaordning", som lige er blevet genindført i landets bedste fodboldrække, til andre kulturbegivenheder.

Superligaordningen indebærer, at tilskuerne til kampe i Superligaen kan sidde i sektioner af 500 mennesker. Ekspertgruppen arbejder med en sektionering i grupper af 500-1000 tilskuere.

Brødkæmpe forventer ekstra skub på sommersalget

Gadefestivalen Distortion bliver aflyst for andet år i træk

Overblik: Sådan genåbnes spisesteder og barer i ny aftale 

Mere fra FødevareWatch

Bæredygtighed skal sikre fiskeforretningen 100 år frem

Milliardforretningen Nordic Seafood i Hirtshals følger indgroede principper om ansvarlighed fra de japanske ejere, men råber sjældent højt om det. På sigt vil indsatsen bære frugt, efterhånden som markedet efterspørger bæredygtige fisk og skaldyr, lyder det fra topchefen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier