FødevareWatch

United Drinks vinder retssag om krænkende shots

United Drinks og Spangsberg Chokolade har fået rettens ord for, at shotproduktet Små Ugler fra Spritfabrikken Danmark krænker varemærkerettighederne for produktet Blå Ugler.

Den kortvarige krig mellem shotselskaberne United Drinks og Spritfabrikken Danmark ser ud til at have fået en ende. | Foto: Lasse Kofod/Ritzau Scanpix

Den kortvarige krig mellem to shotproducenter ser ud til at have fået en ende efter et par runder i Sø- og Handelsretten.

Retten har mandag bestemt, at shotproduktet Små Ugler fra Spritfabrikken Danmark lægger sig lidt for tæt op ad produktet Blå Ugler fra United Drinks, og dermed trækker klager sig sejrrigt ud af den lille krig, som har udspillet siden september.

"Vi har i dag fået rettens ord for, at Små Ugler krænker vores og Spangsberg Chokolade A/S' varemærkerettigheder til Blå Ugler. Derfor har Sø- og Handelsretten i dag nedlagt forbud mod Spritfabrikkens salg, markedsføring og fremstilling af Små Ugler shots," udtaler Christian Anthon, der er salgs- og marketingchef i United Drinks i en mail sendt til FødevareWatch.

United Drinks har siden 2017 haft en licens med Spangsberg Chokolade til at producere shotvarianten "Blå Ugler", der er spiritus baseret på Nørregades 'Blå Ugler-bolsjer'. De to parter med United Drinks i spidsen har ment, at den nye flaske med 'Små Ugler', der blev lanceret i starten af september 2019, snylter på deres produkt.

"Krænkelserne omfatter billeder af Blå Ugler bolcher, et navn der ligner Blå Ugler og en angivelse af at produktet har "smag af Blå Ugler". Alt i alt et forsøg på at snylte på vores og Spangsberg Chokolade A/S´s produkt og vores markedsføringsindsats," skriver Christian Anthon fra United Drinks, som også sælger shotvarianter som Fisk og Gajol shots.

Sø- og Handelsrettens har tirsdag morgen endnu ikke offentliggjort den endelige dom.

Her er originalen fra United Drinks, som skal være krænket af Spritfabrikken Danmark. | Foto: PR/United Drinks
Her er originalen fra United Drinks, som skal være krænket af Spritfabrikken Danmark. | Foto: PR/United Drinks

FødevareWatch har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra Hans Ulrik Winther Andersen, der er ejerleder i Spritfabrikken Danmark og det overliggende selskab Huwa Holding. Begge selskaber er hjemmehørende i Kolding.

Ifølge United Drinks betyder forbuddet, at Spritfabrikken Danmark skal tilbagekalde alle Små Ugler flasker og tilhørende markedsføringsmateriale, og producenten opfordrer til "at alt salg og markedsføring af Små Ugler shots øjeblikkeligt indstilles."

Spritfabrikken Danmark, der indtil 2017 hed Hela Wine & Spirits, producerer og distribuerer blandt andet "Små-serien," der består 15 forskellige lakridsshots som Små Blå, Små Grå og Små Gule. Selskabet sælger derudover også Cuba-Rom, Danzka-vodka og karamellikøren Dooleys. I sit seneste regnskab havde selskabet en bruttofortjeneste på 44,5 mio. kr. og et resultat på 291.000 kr.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier