FødevareWatch

Spangsberg og spritfabrik vil have forbudt ny spiritusflaske

En tvist om en ny spiritusflaske er blevet indbragt for Sø- og Handelsretten. De to samarbejdspartnere Spangsberg og United Drinks vil have navnet på en ny flaske spiritus forbudt.

Michael Spangsberg samarbejder med United Drinks om spritfalsken 'Blå Ugler'. Foto: Niels Hougaard/IND

Spritfabrikken Danmark har fået en sag på halsen for sin nye spiritusflaske 'Små Ugler'.

Ifølge Ekstra Bladet har det konkurrerende sprutfirma United Drinks sammen med flødebollerigmanden Michael Spangsberg anlagt en sag i Sø- og Handelsretten, hvor de vil have nedlagt forbud mod den nye flaske.

Årsagen er, at navnet minder for meget om flasken 'Blå Ugler', som Spangsberg og United Drinks har samarbejdet om siden 2017.

"Der er lighed mellem "Små ugler" og "Blå ugler", da det dominerende element i betegnelserne er det identiske ord ”ugler”, og ”Blå” og ”Små” bruger samme vokal, ordene rimer og ordene har samme længde, nemlig tre bogstaver," skriver de to parters advokat i påstandsdokumentet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Hos Spritfabrikken Danmark mener man ikke, der er fugls føde på sagen. Ifølge selskabets advokat Jane Frederikke Land er 'Små Ugler' en del af den såkaldte 'Små-serie', hvor der er 17 andre smagsvarianter.

Fredag var der hovedforhandling i sagen. Ifølge Ekstra Bladet fortsætter det mandag.

Dyrt destilleri vil være dansk kulturs nye epicenter

Hot n'Sweet-salg skal øge sælgers fokus på vin og sirup

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier