FødevareWatch

Stifter stopper som direktør i Joe & The Juice

Efter 17 år sidder erhvervsmanden Kaspar Basse ikke længere for bordenden som adm. direktør i sit livsværk. Der er en vigtig signalværdi i at gå fra absolut "step one" til topchef, lyder det fra grundlæggeren om sin aftager. (Opdateret.)

Foto: Joachim Ladefoged/Jyllands-Posten/Arkiv

Opdateret kl. 7:14 med kommentarer fra Joe & The Juice's kommunikationschef Morten Askekilde.

Direktør og grundlægger af Joe & The Juice Kaspar Basse stopper som øverste chef for juiceimperiet.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse ifølge Finans.dk tirsdag.

På iværksætterens plads sætter driftsdirektør Sebastian Vestergaard sig i stedet, mens Kaspar Basse fortsætter i stillingen som bestyrelsesformand.

35-årige Sebastian Vestergaard var i perioden 2004-2015 finansdirektør i den kapitalfondsejede virksomhed, inden han i 2016 blev driftsdirektør. Før det arbejdede han allerede som 18-årig som juicer i Joe & The Juice.

"Skiftet formaliserer de roller og ansvar, som Sebastian og jeg har påtaget os de sidste par år," udtaler Kaspar Basse i meddelelsen.

Den tidligere B&O-topchef Tue Mantoni, der hidtil var været formand for Joe & The Juice, bliver næstformand.

Signalværdi

Hverken Kaspar Basse eller Sebastian Vestergaard har ønsket at stille op til interview, men adspurgt om, hvorfor valget faldt på Sebastian Vestergaard frem for en ekstern kandidat, lyder svaret i en mail fra kommunikationschef Morten Askekilde:

"Vi ønsker at udvikle og uddanne alle vores medarbejdere. Sebastian har været en del af Joe & The Juice i 15 år og har udvist stort engagement og talent og har et indgående (kendskab til, red.) alle dele af forretningen, og det naturlige valg faldt derfor på Sebastian," skriver han.

Kommunikationschefen henviser dertil til en pressemeddelelse i form af en video udsendt fra juicevirksomheden, hvori Kaspar Basse udtaler, at der er en signalværdi for medarbejderne i, at du kan gå fra "absolut første skridt (som juicer bag baren, red.) til adm. direktør." 

Adspurgt om forventningerne til Sebastian Vestergaard og om man i Joes & The Juice forventer, at der med den nye direktør vil blive skruet op for tempoet af butiksåbninger i løbet af det næste år, svarer Morten Askekilde:

"Skiftet er helt naturligt og Sebastian har været en del af udviklingen af vores forretnings- og ekspansionsplaner de seneste år. Sebastian vil sikre, at Joe & The Juice fortsætter med at eksekvere på de planlagte mål, som Sebastian sammen med Kaspar i en række år har været med til at definere."

Joe & The Juice er for øjeblikket i fuld gang med sin internationale ekspansion, og i 2018 er det blevet til omkring 60 nye caféer, så koncernen har 285 juicebarer i 15 forskellige lande.

Formeringen af butikker gav genlyd i de økonomiske nøgletal for 2017, som blev præsenteret sidste forår.

Øverst voksede toplinjen med 43,4 pct. og endte på 790,7 mio. kr., blandt andet som resultaet af, at man i 2017 åbnede 52 nye caféer, men nederst dykkede bundlinjen ned i et underskud på 27,3 mio. kr., hvilket var markant mere end de minus 15,1 mio. kr., der stod til sidst i 2016-regnskabet.

Tilbage i 2013 lukkede Kaspar Basse den svenske kapitalfond Valedo Partners, og siden købte den amerikanske kapitalfond General Atlantic sig i 2016 også ind.

Joe & The Juice løfter omsætningen med 43 pct

Kendt kæde vil åbne 60 nye juicebarer og nå milliarden i 2018

Mary indvier Meyers nyeste projekt i New York

28-årig tjente 45 mio kr på Joe & The Juice 

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier