FødevareWatch

Jacobsen giver fransk præsident sin egen øl

I anledning af den franske præsidents statsbesøg i Danmark og på Ny Carlsberg Glyptotek har husbryggeriet Jacobsen fremstillet en særlig øl med fransk gær.

Tirsdag og onsdag besøger den franske præsident Emmanuel Macron Danmark, og i den forbindelse lægger han tirsdag vejen forbi Jacobsen-bryggeriet på Valby Bakke.

Det planlagte besøg har fået bryggerne hos Jacobsen til at tænke i fransk ølbrygning. Resultatet er en wienerøl brygget på fransk gær, som husbryggeriet har arbejdet med at udvikle de seneste år, og som præsidenten tirsdag selv får lov at smage.

Navnet på øllen peger i retning af den franske præsident.

"Vi kaldte den for Jacobsen Ensemble, fordi det var Præsident Macrons valgslogan, og så kan jeg godt lide ordet i disse tider med så meget splittelse," udtaler Morten Ibsen, brygmester i Jacobsen, i en meddelelse, hvor det også fremgår, at udgaven kun brygges i 50 flasker.

Under sit besøg skal Emmanuel Macron blandt andet også besøge Ny Carlsberg Glyptotek og tale med Carlsbergs adm. direktør, Cees ’t Hart, og formanden for Carlsbergfondet og Carlsberg A/S, professor Flemming Besenbacher, om, hvordan danske virksomheder bidrager til det danske samfund.

I det hele taget får den franske præsident under besøget rig mulighed for at lære Carlsberg og bryggeriets øl bedre at kende. Således vil der under statsbesøget også være Carlsberg Pilsner og 1664 Blanc fra Carlsbergs franske bryggeri Kronenbourg.

Jacobsen laver øl på overskudsbrød

Carlsberg stiller med over 30 forskellige øl på Roskilde Festival

Cees 't Hart: Organisk vækst vil blive lavere i andet halvår

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier