FødevareWatch

Unibrew/Nykredit: Fransk opkøb passer perfekt - og løfter aktien

Royal Unibrews franske opkøb passer perfekt til bryggeriet, vurderer analytiker.

Foto: PR/Royal Unibrew

Royal Unibrews køb af den franske virksomhed Etablissements Geyer Fréres, der er faldet på plads torsdag, er ifølge chefanalytiker Ricky Steen Rasmussen fra Nykredit et smart træk.

Det er samtidig med til at løfte Unibrew-aktien på børsen, vurderer analytikeren.

"Det har helt klart en positiv effekt. Når selskaber som Royal Unibrew og DSV køber andre selskaber, har de en tendens til at stige, fordi de over de seneste ti år har været rigtig gode til at integrere opkøb," siger Ricky Steen Rasmussen til Ritzau Finans.

Han har netop indledt dækning af Royal Unibrew torsdag med anbefalingen "køb" og en forventning om mere fremgang til en aktie, der allerede har givet et afkast på 46 pct. i 2018 - det fjerdebedste blandt C25-aktierne.

Etablissements Geyer Fréres producerer læskedrikke under mærker som Lorina, Purethé og Infreshhh, og er til stede på det franske hjemmemarked samt i USA.

"Det her køb passer perfekt ind i strategien om at sprede sig til andre markeder - også efter købet af italienske Terme di Crodo for nylig. Og så er det ikke noget, der trækker gearingen eller nettogælden meget op, som man måske kunne frygte med et større opkøb," siger Ricky Steen Rasmussen.

Med de seneste køb har Royal Unibrew nemlig sikret sig en base, som selskabet nemt kan bruge til at ekspandere ud til andre europæiske markeder.

Købsprisen er 660 mio. kr., som vil blive finansieret via bankgæld, fortæller Unibrew, og det er ifølge analytikeren en fin pris.

Samtidig opjusterer Unibrew sine forventninger til indeværende regnskabsår og lægger 100 mio. kr. oven i omsætningen, som nu ventes på mellem 6900 og 7100 mio. kr.

Etablissements Geyer Fréres havde sidste år en omsætning på 290 mio. kr., og med knap et halvt år af det beløb lagt til Unibrews tal kunne opjusteringen måske have været en anelse større.

"Jeg tror, de har været lidt konservative. Og som vejret arter sig nu, er det ikke noget, der mindsker omsætningen. Jeg kunne godt forestille mig, at der kom en opjustering mere i forbindelse med regnskabet for andet eller tredje kvartal," siger Ricky Steen Rasmussen.

Royal Unibrew oplyser desuden, at købet ventes at styrke selskabets indtjening per aktie i løbet af 2020.

Unibrew/Nykredit: Indleder dækning med købsanbefaling

Unibrew gennemfører fransk opkøb og opjusterer forventningerne

Unibrew-chef ser store muligheder i fransk sodavandsbrand

Royal Unibrew forhandler om endnu et læskedrikskøb

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier