FødevareWatch

Unibrew gennemfører fransk opkøb og opjusterer forventningerne

Købsprisen er 660 mio. kr., som vil blive finansieret via bankgæld, fortæller Unibrew i en meddelelse torsdag.

Royal Unibrew/Free - Royal Unibrew opjusterer sine forventninger en smule, efter at selskabet har gennemført købet af en fransk lemonadeproducent. | Foto: PR/Royal Unibrew

Royal Unibrew har gennemført købet af den franske virksomhed Etablissements Geyer Fréres, der producerer læskedrikke under mærker som Lorina, Purethé og Infreshhh.

Købsprisen er 660 mio. kr., som vil blive finansieret via bankgæld, fortæller Unibrew i en meddelelse torsdag. Det følger, efter at selskabet fredag i sidste uge kunne meddele, at det var gået ind i eksklusive forhandlinger om en overtagelse af læskedrikproducenten.

Som følge af overtagelsen opjusterer Unibrew sine forventninger til indeværende regnskabsår, hvor der nu ses en omsætning på 6900-7100 mio. kr. mod før 6800-7000 mio. kr. Samtidig ventes driftsoverskuddet (EBIT) at lande på 1200-1275 mio. kr. mod en tidligere antagelse på 1190-1265 mio. kr.

Royal Unibrew oplyser desuden, at købet ventes at styrke selskabets indtjening per aktie i løbet af 2020.

Etablissements Geyer Fréres beskæftiger cirka 100 fastansatte medarbejdere, havde sidste år en omsætning på 290 mio. kr. og indtjeningsmarginer på niveau med Unibrew.

Unibrew-chef ser store muligheder i fransk sodavandsbrand

Royal Unibrew forhandler om endnu et læskedrikskøb

Royal Unibrew-chef vil booste energidrikke: "Cult har en meget specifik dansk sjæl"

Royal Unibrew køber Cult 

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier