FødevareWatch

Salget af alkoholfri øl brager af sted i Norge

I løbet af de seneste fem år har landets største bryggeri oplevet en stigning i salget af alkoholfri øl på 40 pct. Formanden for Bryggeriforeningen i Norge mener, at det er resultatet af en sundhedstendens.

Foto: Lars Nybøll, Jyllands-Posten

I løbet af de sidste fem år er salget af alkoholfri øl steget med 20 pct. mål i volumen. Det bidrager blandt andet Norges største bryggeri Ringnes til, hvor salget af den alkoholfri drik er stedet med 40 pct. i samme periode.

Det skriver nyhedsmediet e24.no, på baggrund af tal fra norske Bryggeriforeningen og oplysninger fra adm. direktør i Ringnes, Anders Røed.

Salget af alkoholfri øl er især tiltaget det seneste år, hvor der er oplevet en stigning på 13 pct. i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, oplyser mediet, der også har talt med direktør for Bryggeriforeningen, Petter Nome: 

"Det er en stor stigning. Jeg tror, at det handler meget om sundhed, og at udvalget af alkoholfri øl er blevet større. Samtidig er den type måske blevet mere acceptabelt at drikke blandt de unge," udtaler han.

Formand for Det Fri Øl: Om tre måneder vil tingene begynde at ændre sig i ølmarkedet

To nye nordjyske bryghuse nærmer sig første skænk

Carlsberg-konkurrent startede 2018 med tilbagegang i Rusland

Corona er Latinamerikas mest værdifulde fødevarebrand 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier