FødevareWatch

To nye nordjyske bryghuse nærmer sig første skænk

Den danske scene for specialøl kan inden længe se frem til to nye bekendtskaber med nordjysk fortegn.

Foto: Fakta

I både Hadsund og Frederikshavn er lokale entreprenører i gang med de forudgående forberedelser, der skal munde ud i mikrobryggerier.

Det skriver henholdsvis Nordjyske og Lokalavisen Frederikshavn.

Bag Hadsund Bryghus står 38-årige Mikkel Andersen, der åbner sit enmands mikrobryggeri med håndbryggede og ufiltrerede flaskeøl "inden længe."

"Selvom vi ligger i udkanten af Danmark, så har Hadsund alligevel en vis størrelse, og forhåbentlig kan et bryggeri blive et aktiv for byen. Jeg starter ud med små brygmængder, indtil jeg kender efterspørgslen. Men på sigt regner jeg med at kunne lange mellem 600 og 700 liter øl over disken hver måned - gerne mere," siger han til Nordjyske.

Mikkel Andersen har indtil videre postet 300.000 kr. i projektet, hvor driften skal finansieres gennem støtteforeningen "Bryghusets Venner."

Udstyr fra Kina

I Frederikshavn hedder brygmesteren på det kommende bryggeri Kent Boahlt. Han har i 10 år har været diplombrygger på Thisted Bryghus, men nu har han valgt at gå sin egen vej med bryggeriet Frederikshavn Bryghus.

Han og makkeren Lars Trie afventer en tilladelse til at bygge en 500 kvadratmeter store hal, der skal rumme det nye bryghus. Udstyret har de dog allerede sikret sig, og her har duoen kigget mod Kina.

"Kineserne er rigtig dygtige. De laver bryggeriudstyr helt på højde med det, man kan få i Tyskland og Belgien," siger Kent Boahlt til Lokalavisen Frederikshavn.

Planen er, at Frederikshavn Bryghus skal stå klart til Frederikshavns købstadsjubilæum i september.

Carlsbergs munke leder desperat efter ølopskrift fra 1797

Fynsk bryghus-direktør vil vælte vinen af middagsbordet

Stifter af vestjysk underskudsbryggeri: "Det er klart, det gør av"

Bryggeriforening: Snart er hver tiende øl en specialøl

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier