FødevareWatch

Bob Dylan laver egen whisky

Nobelprismodtageren vil også være med i klubben af kendte, der lancerer spiritus. Fra maj sender han tre whiskyer på markedet med en trecifret millioninvestering i ryggen. 

Bob Dylan som er musiker, sangskriver og modtager af Nobelprisen i litteratur lancerer i maj sit eget whiskybrand. | Foto: Charles Dharapak // Ritzau Scanpix

Fra maj har Bob Dylan andet end kendisfaktoren tilfælles med skuespilleren George Clooney, rapperen Drake og musikeren Jay-Z. Han lancerer nemlig spiritus i formen whisky. Musikerens whisky kommer i tre udgaver: En dobbelt fadlagret, en rug-whisky, og en bourbon.

Det skriver New York Times, som allerede i 2015 havde sangskriveren under mistanke for samme. Bob Dylan havde nemlig ansøgt om patent på navnet 'bootleg whiskey'. Det blev dog ikke navnet. I stedet faldt valget på Heaven's Door.

"Vi (Bob Dylan og medstifter Marc Bushala, red.) ville begge gerne skabe en amerikansk whisky-kollektion, som fortæller en historie. Jeg rejst i årtier, og jeg har prøvet noget af det bedste spiritus, som whiskyverdenen har at tilbyde. Dette er fantastisk whisky," Bob Dylan udtaler til avisen. 

Ifølge mediet har den 52-årige medstifter Marc Bushala har rejst 35 mio. dollars, svarende til 214 mio. kr., fra interesserede investorer.

En i rækken af kendte

Det har vist sig at være en god forretning for flere kendte at satse på selskaber, der producerer væske med promiller.

Clooney begyndte i 2013 at fremstille tequila sammen med Mike Meldman og Rande Gerber, og i sommeren 2017 solgte stjernen sammen med sine to forretningspartnere tequila-mærket Casamigos i en handel, der kan være op til én milliard dollar - eller cirka 6,7 milliarder kroner - værd.

Køberen var Diageo, der er blandt verdens største producenter af alkoholiske drikke.

Ifølge Forbes tjente Clooney 223 mio. dollars, 1,35 mia. kr., efter skat på at sælge sin andel.

Den canadiske rapper Drake lancerede i 2016 sit whisky-brand Virginia Black i samarbejde med Brent Hocking, der er iværksætteren bag DeLeón Tequila, som i 2014 blev opkøbt af verdens største spirituskoncern Diageo.

Rapperen Jay-Z, som privat er gift med den lige så store stjerne, Beyoncé, købt sig ind i det eksklusive champagne-brand Armand de Brignac Champagne, der er ejet af det New York-baserede selskab Sovereign Brands. Brandet er særlig kendt for de håndlavede franske metalflasker, der fremstilles på et gammelt slot i Chigny-les-Roses.

Deruover har rappere som Drake, Puff Daddy, Jay-Z, Ludacris og Snoop Dogg har ligesom skuespiller Channing Tatum investeret i forskellige selskaber på spiritus-markedet.

Kendt rapper søger kapital til sit whisky-brand på alternativ vis 

Verdenskendt rapper vil lave dyr champagne

Hollywood-stjerne bliver ejer af ginproducent 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier