FødevareWatch

Kendt rapper søger kapital til sit whisky-brand på alternativ vis

I jagten på yderligere 186 mio. kr. i kapital har rapperen Drakes whiskybrand fundet en vej uden om den traditionelle børsnotering.

Foto: George Pimentel.

Den canadiske rapper Drake lancerede i 2016 sit whisky-brand Virginia Black i samarbejde med Brent Hocking, der er iværksætteren bag DeLeón Tequila, som i 2014 blev opkøbt af verdens største spirituskoncern Diageo.

Nu er de to klar til at hente kapital på en utraditionel måde til Virginia Black.

Det skriver Financial Times.

Virginia Black jagter ifølge erhvervsmediet 30 mio. dollars, svarende til ca. 185,9 mio. kr. Det skal ske ved gennem en fundraising kaldet Regulation A+, hvor private aktører får adgang til at købe aktier i selskabet som et alternativ til den traditionelle børs.

Regulation A+ blev skabt i 2015 som en måde, hvor startup-virksomheder kan rejse kapital uden at have institutionelle investorer ombord.

Ifølge Virginia Blacks egne oplysninger har selskabet solgt 60.000 flasker whisky, siden selskabet gik i luften.

Foruden Drake har adskillige rapstjerner som Puff Daddy, Jay-Z, Ludacris og Snoop Dogg kastet deres mange penge efter alkohol.

Canadisk rapper storsælger whisky

George Clooney sælger sit tequilamærke for milliarder

Will.i.am skal sætte skub i salget af 'husmorspeed'

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier