FødevareWatch

Hollywood-stjerne bliver ejer af ginproducent

George Clooney tjente over 1 mia. kr. på at sælge sit tequila-selskab. Nu kaster en anden af verdens mest kendte skuespillere sig over et alkoholbrand.

Foto: PR-foto Aviation American Gin

Den amerikanske skuespiller Ryan Renolds, der blandt andet er kendt for at medvirke i filmen Deadpool, bliver nu majoritetsejer og bestyrelsesformand i selskabet Aviation American Gin.

Det skriver Business Insider.

"Da jeg først prøvede den, vidste jeg, at jeg ville involveres i selskabet på en stor måde," siger Ryan Renolds ifølge mediet om Aviation American Gin, der er et mindre selskab

Hollywoodstjernen har købt størstedelen af selskabet af Davos Brands, der i 2016 selv erhvervede Aviation American Gin, da han købte gin-producenten fra Portland af de to stiftere Christian Krogstad og Ryan Magarian.

Clooney tjente milliarder

Det er langt fra første gang, at kendte personligheder fra USA investerer i alkoholselskaber. Rappere som Drake, Puff Daddy, Jay-Z, Ludacris og Snoop Dogg har ligesom skuespiller Channing Tatum investeret i forskellige selskaber, der producerer væske med promiller.

Den bedste handel har George Clooney dog formentlig gjort. Clooney begyndte i 2013 at fremstille tequila sammen med Mike Meldman og Rande Gerber, og i sommeren 2017 solgte stjernen sammen med sine to forretningspartnere tequila-mærket Casamigos i en handel, der kan være op til én milliard dollar - eller cirka 6,7 milliarder kroner - værd.

Køberen var Diageo, der er blandt verdens største producenter af alkoholiske drikke.

Ifølge Forbes tjener Clooney 223 mio. dollars, 1,35 mia. kr., efter skat på at sælge sin andel.

George Clooney sælger sit tequilamærke for milliarder

Kendt rapper søger kapital til sit whisky-brand på alternativ vis

Arturo Lomeli sælger tequila til 200.000 kr. flasken

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier