FødevareWatch

Magasin: Flere danske bryggere blandt de vigtigste i Europa

På en liste over de 15 vigtigste bryggerier i Europa, som det amerikanske magasin Food & Wine har lavet, finder man to bryggerier fra Danmark og et enkelt norsk med dansk direktør.

Anders Kleinstrup har sammen med den amerikanske brygger Mike Murphy succes med at udbrede kendskabet til de nye norske øl fra Lervig Aktiebryggeri.

På den efterhånden enorme globale scene, hvor mange mindre ølproducenter forsøger at slå igennem med deres mere eller mindre succesfulde fortolkninger, kan det være svært at få international bevågenhed.

Det amerikanske magasin Food & Wine har tidligere kåret de 25 vigtigste øllanceringer i USA, hvor der er i dag er omkring 5000 bryggerier, og nu har magasinet forsøgt at kaste lys over den europæiske ølkultur.

På en ny liste over de 15 vigtigste bryggerier i Europa har de ikke overraskende placeret skotske Brewdog, der siden 2007 har udfoldet vingerne, så der i dag brygges i USA og snart også i Australien.

Men udover bryggeriet, der nok er Europas største specialbryggeri, finder man på listen også danske Mikkeller og Mikkel Borg Bjergsø. Mens det måske ikke er så overraskende, at det meget eksperimenterende og innovative bryggeri er at finde på listen, så har amerikanerne også bemærket, at der brygges færre men også gode øl under københavnerbrandet To Øl. Bryggeriet, som blev etableret i 2010 opnåede stor anerkendelse i 2014, hvor stifterne Tore Gynther og Tobias Emil Jensen kunne se To Øl listet som nummer ni over verdens bedste bryggerier på Ratebeer.

Udover de københavnske bryggere finder man på listen også Stavanger-bryggeriet Lervig Aktiebryggeri, hvor den amerikanske brygmester Mike Murphy sammen med den danske bryggeridirektør Anders Kleinstrup for øjeblikket nyder stor opmærksomhed blandt verdens nysgerrige øldrikkere.

Dansk brygger i Norge stormer frem

Bryghuse satser på glutenfri: Det kan blive uendeligt stort

Fadøl tager en større slurk af det samlede ølsalg

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier