FødevareWatch

Bryghuse satser på glutenfri: Det kan blive uendeligt stort

Det var opdagelsen af et gluten-neutraliserende enzym, der åbnede ballet for brygning af glutenfri øl hos et bryghus, mens et andet fik besked på at gå i gang med det glutenfri over Facebook. Nu oplever begge en hastig fremgang i efterspørgslen på de våde, glutenfri varer.  

Foto: PR

Konkurrencen på det danske ølmarked er steget støt i takt med, at flere og flere mikrobryggerier blomstrer op i hele landet. Flere aktører har nu fået øjnene op for det glutenfri øl i jagten på nye markedsandele både på danske og udenlandske markeder.

Allerede for tre år siden opdagede man hos bryggeriet To Øl et enzym, der neutraliserer gluten i øl. Det betød for bryghuset, der bor på Nørrebro, at man kunne lave nøjagtig den samme øl smags- og udseendemæssigt, bare glutenfri.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Her skal mundbind på igen

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier