Rapport: Rødvinsdråber er mere giftige end sprøjterester i fødevarer

Et nyt dansk studie konkluderer, at sprøjtemiddelrester i fødevarer, som stikprøvekontroller ikke kan fange, ikke udgør nogen risiko for forbrugerne. Ifølge undersøgelsen er et glas rødvin hvert syvende år mere giftigt for kroppen end resterne.
Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Nina Cedergreen, professor ved Københavns Universitet (KU har sammen med forskere fra sprøjtemiddelkæmpen Bayer vurderet cocktail-effekter af pesticider i fødevarer, og konklusionen er, at mennesker ikke tager mere skade af sprøjtemiddelrester i kosten, end de gør ved at drikke et glas rødvin hvert syvende år.

Det skriver Ingeniøren med henvisning til en ny rapport, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Food and Chemical Toxicology.

"Det nye i dette studie er, at vi også har de helt små doser sprøjtemiddelrester med, som stikprøvekontrollerne ikke kan få med, hvilket de derfor bliver kritiseret for. Det ser dog ikke ud til, at disse små doser har nogen betydning for den samlede risiko," siger professoren i miljøkemi med speciale i cocktail- og synergieffekter.

Medie: Bananer solgt i danske supermarkeder kan være sprøjtet med livsfarlige pesticider

Grøntsager med rester af sprøjtegift er tredoblet på fem år

Coop hævede økosalget med 22 pct i omdiskuteret kampagnemåned

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også