FødevareWatch

Rapport: Rødvinsdråber er mere giftige end sprøjterester i fødevarer

Et nyt dansk studie konkluderer, at sprøjtemiddelrester i fødevarer, som stikprøvekontroller ikke kan fange, ikke udgør nogen risiko for forbrugerne. Ifølge undersøgelsen er et glas rødvin hvert syvende år mere giftigt for kroppen end resterne.

Foto: Per Rasmussen

Nina Cedergreen, professor ved Københavns Universitet (KU har sammen med forskere fra sprøjtemiddelkæmpen Bayer vurderet cocktail-effekter af pesticider i fødevarer, og konklusionen er, at mennesker ikke tager mere skade af sprøjtemiddelrester i kosten, end de gør ved at drikke et glas rødvin hvert syvende år.

Det skriver Ingeniøren med henvisning til en ny rapport, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Food and Chemical Toxicology.

"Det nye i dette studie er, at vi også har de helt små doser sprøjtemiddelrester med, som stikprøvekontrollerne ikke kan få med, hvilket de derfor bliver kritiseret for. Det ser dog ikke ud til, at disse små doser har nogen betydning for den samlede risiko," siger professoren i miljøkemi med speciale i cocktail- og synergieffekter.

Medie: Bananer solgt i danske supermarkeder kan være sprøjtet med livsfarlige pesticider

Grøntsager med rester af sprøjtegift er tredoblet på fem år

Coop hævede økosalget med 22 pct i omdiskuteret kampagnemåned

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier