FødevareWatch

Rapport: Rødvinsdråber er mere giftige end sprøjterester i fødevarer

Et nyt dansk studie konkluderer, at sprøjtemiddelrester i fødevarer, som stikprøvekontroller ikke kan fange, ikke udgør nogen risiko for forbrugerne. Ifølge undersøgelsen er et glas rødvin hvert syvende år mere giftigt for kroppen end resterne.

Nina Cedergreen, professor ved Københavns Universitet (KU har sammen med forskere fra sprøjtemiddelkæmpen Bayer vurderet cocktail-effekter af pesticider i fødevarer, og konklusionen er, at mennesker ikke tager mere skade af sprøjtemiddelrester i kosten, end de gør ved at drikke et glas rødvin hvert syvende år.

Det skriver Ingeniøren med henvisning til en ny rapport, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Food and Chemical Toxicology.

"Det nye i dette studie er, at vi også har de helt små doser sprøjtemiddelrester med, som stikprøvekontrollerne ikke kan få med, hvilket de derfor bliver kritiseret for. Det ser dog ikke ud til, at disse små doser har nogen betydning for den samlede risiko," siger professoren i miljøkemi med speciale i cocktail- og synergieffekter.

Medie: Bananer solgt i danske supermarkeder kan være sprøjtet med livsfarlige pesticider

Grøntsager med rester af sprøjtegift er tredoblet på fem år

Coop hævede økosalget med 22 pct i omdiskuteret kampagnemåned

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Drikkevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier