FødevareWatch

Coop hævede økosalget med 22 pct i omdiskuteret kampagnemåned

Salget af økologiske fødevarer steg i oktober, hvor Coop afholdt sin omdiskturede Øktober-kampagne, med 22 pct. i forhold til samme måned sidste år. I Lemvig Kommune blev der købt 38 pct. flere økologiske varer.

Coops økokampagne Øktober, som i de seneste uger har fået rigtig mange ord med på vejen, er nu overstået, og samarbejdspartneren Dansk Naturfredningsforening gør i en nyhed på deres hjemmeside kort status.

Ifølge foreningen steg salget af økologiske varer i Coops butikker med 22 pct. i forhold til oktober 2016, og isoleret til Lemvig Kommune kunne kædens butikker melde om en vækst på 38 pct.'

Traditionelt har salget af økologiske varer været størst i de større danske byer, men ifølge Coop har der i kampagnemåneden været størst fremgang i Fakta og Dagli’Brugsen, som er mest udbredte i mindre bysamfund.

"Det viser, at forskellen mellem land og by udligner sig. Og økologi er blevet allemandseje," udtaler Thomas Roland, CSR-chef i Coop.

"Øktober-kampagnen har sat økologi og sprøjtegift på dagsordenen og givet mange danskere stof til eftertanke. Vi har været meget glade for samarbejdet med Coop, fordi det giver muligheden for at påvirke danskerne netop dér, hvor de træffer valget, om det skal være økologisk," udtaler Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Coop byder Netto-chef velkommen i kampen for mere økologi

Økologiske landmænd håber på mere fredelig øko-debat for fremtiden

Efter udskældt kampagne sælger Coop flere økovarer

Detailspecialist: Journalisterne har ædt et flot spin fra landbruget

Coop trækker økologikampagne tilbage efter uro i baglandet

Forsiden lige nu

Rokkedahl-chef skifter kyllinger ud med laks

Den tidligere 3-Stjernet-chef Anders Laursen, som siden 2016 har været til at etablere kyllingebrandet Rokkedahl i dansk detail, skifter nu til laksebranchen og et job som kommerciel direktør i en dansk milliardkoncern.

Avis: Løkke fik ferieophold af kendt kvotekonge

Ifølge Ekstra Bladet fik statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2016 et ferieophold i et hus i Skagen ejet af fiskeren John-Anker Hametner Larsen. Han er kendt som en af landets største fiskere samt stor bidragyder til Løkkes fond.

Seneste Detail

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier