FødevareWatch

Rygtebørsen: En amerikaner, en thailænder og en japaner er lune på Vietnam-køb

Det vietnamesiske bryggeri Sabeco har muligvis tre interesserede købere parate med bud.

Foto: Nana Riemers

En amerikaner, en japaner og en thailænder... Det kunne lyde som starten på en joke, men det er det ikke. Tværtimod er det muligvis starten på en budkrig om en ejerandel i det vietnamesiske bryggeri Sabeco.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er bryggerikoncernerne AB Inbev, Thai Beverage og Kirin Holdings parate til at afgive bud til den vietnamesiske regering, som ejer 90 pct. af bryggeriet.

I slutningen af november skulle lederen af det vietnamesiske industri- og handelsministerium (MOIT), Truong Thanh Hoai, ifølge Reuters have udtalt, at regeringen vil sætte 53,6 pct. af bryggeriet til salg 18. december, og at man forventer en pris på 320.000 vietnamesiske dong pr. aktie, svarende til 14,10 USD dollar. Det er ca. 29 pct. over den gennemsnitlige handelspris i de seneste seks år, og bringer den samlede købssum for de 53,6 pct. af aktierne op på 4,8 mia. dollar (30 mia. kr.).

Regeringen har dog tidligere meddelt, at den kun vil lade 49 pct. af aktierne komme på udenlandske hænder, og det betyder, at de tre kæmper om en ejerandel på 39 pct., da de 10 pct. af aktierne allerede er ejet af udenlandske selskaber.

"Sidste måned købte en Thai Beverage-enhed 49 pct. af aktierne i et vietnamesisk selskab. Folkene har siden fortalt, at købet kunne bruges som en adgang til at byde på Sabeco som en indenlandsk spiller, hvilket giver Thai Bev en fordel i forhold til de internationale rivaler," skriver Reuters.

I forbindelse med salgsudmeldingen i november fortalte formanden for Sabeco, Vo Thanh Ha, at 15 forskellige udenlandske investorer havde vist interesse. Blandt andet blev bryggeriet Asahi og Anheuser-Busch Inbev (AB Inbev) nævnt.

Vietnam-regering vil have 30 mia for eftertragtet bryggeri

Analytiker: Der er rift om vietnamesiske øl-aktier

Heineken vil også have fingre i vietnamesisk bryggeri

Overset Carlsberg-direktør sætter sig i bestyrelsen i Habeco

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier