FødevareWatch

Analytiker: Der er rift om vietnamesiske øl-aktier

Carlsberg er langt fra det eneste bryggeri, som er lun på at få en luns af det vietnamesiske bryggeri Habeco. Flere internationale konkurrenter står på spring, skriver Financial Times.

Foto: Nana Riemers

Grønne Carlsberg har ventet og ventet og ventet på at få lov at købe endnu en luns af det statsejede vietnamesiske bryggeri Habeco, som Carlsberg i forvejen ejer 17 pct. af. Købet er et led i Carlsbergs ønske om at ekspandere endnu mere i det voksende ølmarked i Vietnam, men danskerne er langt fra ene om det ønske.

Det amerikanske erhvervsmedie Financial Times skriver, at ejerandele i Habeco og det andet vietnamesiske byuggeri Sabeco betragtes som "trofæ-aktiver" i øllets verden.

Financial Times har talt med flere analytikere, som fortæller, at Carlsbergs storkonkurrenter på den internationale scene, så som AB Inbev og Heineken, har planer om at udvide deres markedsandel i landet, og ligeså har de asiatiske bryggerikoncer Asahi og Kirin.

"Disse (ejerandele, red.) er nogle af de mest attraktive øl-aktiver på globalt plan, som ikke allerede er kontrolleret af store internationale bryggerier," siger Trevor Stirling, der er analytiker hos Bernstein, til Financial Times.

Han vurderer regeringens andele i Sabeco og Habeco har en værdi af henholdsvis 5,3 mia. dollars (34 mia. kr.) og 1,1 mia. dollars (7 mia. kr.).

Sydbank: Afklaring om Vietnam-bryggeri vil være positiv for Carlsberg

Carlsberg-mulighed: Vietnam speeder op for bryggerisalg

Fortsat Carlsberg-stilhed om længe ventet køb af Vietnam-bryggeri

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier