FødevareWatch

Europæisk genkomst sætter ild til Carrefours økonomi

Analytikerne er imponerede over den franske detailkæde Carrefours årsregnskab. Væksten kommer især fra det europæiske marked.

Foto: Christophe Ena

Den franske detailkæmpe Carrefour havde en fremgang i indtjeningen, som var stor nok til at indfri analytikernes forventninger. Det er en genkomst på det europæiske marked, der har ført til vækst i omsætningen for fjerde år i træk.

Driftsindtjeningen steg med 2,4 pct. til 2,45 mia. euro i 2015 sammenlignet med året før. Og det var fuldstændigt i tråd med analytikernes spådom, viser data indsamlet af Bloomberg News. Detailkæden har på den baggrund løftet udbyttet til sine investorer med 2,9 pct. til 70 cent per aktie.

Koncernen har dog fortsat gæld, selv om den blev skåret med 408 mio. euro til 4,5 mia. euro.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Carrefours fremgang er ikke mindst imponerende set i lyset af, at rivalen Casino Guichard-Perrachon onsdag fremlagde et regnskab, der viste et fald på 35 pct. i indtjeningen på baggrund af prisfald i Frankrig.

Detailkæmpen er dermed på vej ud af de udfordringer, som kæden stod over for for fire år siden. Administrerende direktør Georges Plassat vil som det næste forsøge at generere vækst i grossistens ikke-fødevare-forretning og øge salget i Kina, som ellers faldt sidste år.

Aktien i Carrefour gled 1,5 pct. til 25,34 euro i onsdagens handel i Paris.

Carrefour i stort spansk opkøb

Fransk hypermarked leverer salgsvækst for fjerde år i træk

Spansk discountkæde har vilde vækstplaner

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier