FødevareWatch

Rige kunder rammer Costco på bundlinjen

USA's næststørste detailkoncern har haft problemer med indtjeningen. Det viser selskabets regnskab for andet kvartal i 2016. Analytikerne er skuffede.

Foto: Sainsbury's/PR

Costco Wholesales regnskab for andet kvartal formåede ikke at leve op til analytikernes forventninger. Baggrunden er, at den amerikanske varehuskæmpes kunder med høj indtægt ser ud til at have mistet lidt af købelysten.

Indtjening i andet kvartal faldt med 8,7 pct. til 546 mio. dollar eller 1,24 dollar per aktie. I gennemsnit havde analytikerne ventet en indtjening per aktie på 1,28 dollar, viser data indsamlet af Bloomberg.

Det sammenlignelige salg i USA steg med 4 pct., hvis man fraregner indvirkningen af benzinpriser og udenlandsk valuta. Analytikerne havde dog ventet en salgsvækst på 4,9 pct.

Costco, der er USA's næststørste detailkæde, løb fra sine rivaler sidste år, men i de senere måneder er varehusgigantens vækst på det hjemlige marked blevet afmattet grundet nedgang i de mere velhavende kunders forbrug. Uden for USA's grænser - især i Mexico - er salget blevet ramt af styrkelsen af den amerikanske dollar.

"Det abrupte og skarpe fald i det sammenlignelige salg giver grund til bred bekymring og er formodentlig et dårligt varsel for detailsalget generelt," siger Scott Mushikan, der er analytiker hos Wolfe Research, til Bloomberg News.

Costco-aktien steg med 1,5 pct. til 152,79 dollar i onsdagens handel i New York.

Dansk Supermarked og Coop i fornemt selskab

Costcos antibiotika-fri laks er landet i butikkerne

CostCo bekræfter norsk lakseomlægning

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier