FødevareWatch

Amazon skal levere dagligvarer fra britisk detailkæmpe

E-handelsfirmaet Amazon fortsætter sit fokus på levering af dagligvarer og har nu indgået en aftale med en af de store detailkæder i Storbritannien.

Amazon, som blev grundlagt af iværksætteren Jeff Bezos, satser i stigende grad på levering af dagligvarer. | Foto: Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv

Den amerikanske e-handelstjeneste Amazon.com har i de senere år øget sit fokus på levering af dagligvarer. Men mens hjemlandet USA hidtil har været fokus for den satsning, så går Amazon nu ind på det britiske marked.

Det skriver Bloomberg.

Detailkæden Morrisons, der er den fjerdestørste i Storbritannien, skriver ifølge nyhedsbureauet i en meddelelse, at man har indgået en distributionsaftale med Amazon.

Den betyder, at verdens største internet-markedsplads fremover kan levere flere hundrede forskellige varer til britiske kunder gennem sine apps Prime Now og Pantry.

Amazon lancerede allerede tjenesten Pantry i Storbritannien sidste år, hvor man på nuværende tidspunkt leverer mere end 4.000 langtidsholdbare dagligvarer såsom øl og dyrefoder. Men fra og med de kommende måneder kan brugerne altså også bestille friske og frosne fødevarer fra Morrisons’ sortiment.

”Kombination af vores ekspertise inden for friske fødevarer med Amazons kompetencer indenfor online-handel og logistik er attraktiv,” udtaler Morrisons adm. direktør, David Potts, ifølge Bloomberg i en pressemeddelelse.

Detailkæden oplyser i samme ombæring, at den fører samtaler med det britiske netsupermarked Ocado om at udvide et eksisterende samarbejde.

Nu vil Google levere fødevarer

Leverandører vil tage magten fra dagligvarekoncernerne

Wal-Mart vil levere dagligvarer med droner

Britisk onlinebutik i vildt kursridt efter budspekulationer

Nu kan amerikanerne hente post i 7-Eleven

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier