FødevareWatch

Wal-Mart vil levere dagligvarer med droner

Den amerikanske detailkæde har søgt om tilladelse til at bruge droner til at bringe varer ud til kunder.

Foto: Danny Johnston/AP/Polfoto

Det kan snart være slut med at slæbe tunge indkøbsposer hjem fra supermarkedet for de amerikanske forbrugere.

Den gigantiske detailkæde Wal-Mart har mandag indgivet en ansøgning til myndighederne om tilladelse til at bruge droner til blandt andet at bringe varer ud til kunder og til at hjælpe med at holde styr på sine store varelagre.

Det skriver Reuters, der har talt med talsmand Dan Toporek.

"Der er en Wal-Mart inden for en radius af fem miles (Cirka otte kilometer, red.) af 70 procent af den amerikanske befolkning, og det skaber nogle unikke og interessante muligheder for at servicere vores kunder," siger han.

Wal-Mart har gennemført test med droner de seneste måneder og planlægger at bruge dem til at transportere varer rundt på sine lagre og levere dem til bestemte opsamlingssteder. Det er også planen afprøve levering af dagligvarer direkte til kundernes hoveddør i et mindre villakvarter, skriver Reuters.

Med satsningen gør Wal-Mart samtidig klar til at tage kampen op mod Amazon, der tidligere har meddelt, at man er klar til at levere pakker med droner, så snart de amerikanske lovgivning tillader det.

Det er luftfartsmyndighederne i FAA, der skal give tilladelsen, men der skal tygges på sagen. I juni sagde Michael Whitaker, FAA's vicedirektør, at myndigheden formentlig er klar med reglerne for området inden for 12 måneder.

Sort dag for Wal-Mart: Arvinger tabte 60 mia. kr.

Nu vil Google levere fødevarer

Droner skal hjælpe fiskere

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier