FødevareWatch

Droner skal hjælpe fiskere

Et nyt tiltag skal gøre det lettere at spotte de rigtige fisk. Det er både godt for fiskerne og for klimaet, lyder det.

Det lyder som noget fra en film, men den er god nok. I kampen om at fange de rigtige fisk, bliver der nu taget droner i brug, skriver DR. Den største såkaldte notbåd i Hirtshals vil nemlig bruge droner til at fange sild og makrel.

NaturErhvervstyrelsen har givet 1,7 mio. kr. til projektet, der har til formål at undersøge, om det kan give mening at anvende droner i jagten på fisk.

"Det viser sig, at man i nogle tilfælde fanger fiskestimer, som ikke indeholder den rigtige type fisk eller fisk af den rigtige kvalitet, og så bliver der tale om tab for bådene i de tilfælde, siger John Østergaard, direktør i Blue Ocean Robotics, som står bag dronerne, til DR.

Årsagen til, at det også er godt for miljøet, er, at bådene ikke vil skulle sejle lige så meget og dermed bruge mindre brændstof.

Fond uddeler 100 mio til grønne projekter

Fiskere til Dan J.: Hæv vores kvote nu

Fiskere opfordrer detailhandlen til at satse dansk

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier