FødevareWatch

Coop-ansatte nedlægger arbejdet i protest

Coops lageransatte har nedlagt arbejdet i protest med ledelsen. Strejken kan føre til tomme hylder.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Coops lagermedarbejdere har fredag nedlagt arbejdet over hele landet.

Torsdag eftermiddag nedlagde medarbejderne på Coops lager i Albertslund arbejdet i protest over nogle samtaler, der var foregået mellem ledelse og medarbejdere på lagret.

Strejken har fredag bredt sig til andre lagre i Coop-regi, fortæller Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen, så også medarbejderne på detailkoncernens ferskvarelager i Hasselager og de ansatte på nonfood-lageret i Odense har nedlagt arbejdet.

Man kan i dag komme til at opleve hylder, som ikke er så fyldte som de burde være."

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør, Coop
"Vi har iværksat et nødberedskab, så der er medarbejdere fra andre afdelinger til at ekspedere, men det kan medføre forsinkelser i ekspeditionerne, så varerne kommer lidt senere ud i løbet af i dag," siger Jens Juul Nielsen til FødevareWatch.

Varerne kommer ud i løbet af fredag, men strejken vil med nogen sandsynlighed kunne ses på hylderne i Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Irma, siger han videre.

"Man kan i dag komme til at opleve hylder, som ikke er så fyldte som de burde være, og der kan komme nogle timers forsinkelser på leverancerne," siger Jens Juul Nielsen.

Coop-strejken afblæst

To skidebalder udløste strejke i Coop

 

Peter Høgsted: To medarbejdere har taget 38.000 kolleger som gidsler

Resten af af dagen skal gå med at få løst konflikten, og informationsdirektøren ser det umiddelbart som en problemstilling, der kan løses, uden at han dog kommer ind på, hvad den konkrete årsag til strejken i Albertslund er.

"Vi har allerede drøftelser, og vi arbejder intenst på, at det meget hurtigt er overstået igen, og det forventer vi også, kommer til at blive tilfældet," siger Jens Juul Nielsen, der ikke kan afvise, at der som følge af konflikten vil kunne være nogle følgevirkninger lørdag.

"Vi forsøger at minimere følgerne, så kunderne ikke kommer til at mærke det i nævneværdig grad," siger informationsdirektøren afslutningsvist.

Tilbage i slutningen af marts 2014 var Coop også ramt af en kortvarig strejke på lagrene i Odense, Albertslund og Hasselager. Dengang var årsagen til strejken uenigheder om overenskomsten, og det medførte en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som fik lov at leve i et døgns tid. Resultatet af den kortvarige strejke blev forsinkede varer.

Coop parat til at droppe trecifret investering

Dyr Fakta-strategi er forsinket med mindst ét år

Detailkæder i opgør med leverandører om nye produkter

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier