FødevareWatch

Aggressive Rema vil åbne op til 130 nye butikker

Ny planlov og bedre muligheder for at bygge nye forretninger i yderområderne får Rema 1000 til at skrue op for investeringerne, og antallet af butikker kan i løbet af de kommende år komme til at runde 400, siger direktør.

Foto: MADS HANSEN

Fredagen står i den grad i discountkædernes tegn, og ud over meldingen om at Netto vil åbne og udvide omkring 50 butikker, så har norske Rema 1000 også planer om at intensivere sin indsats i Danmark.

I dagens udgave af Børsen udtaler adm. direktør i Rema 1000, Henrik Burkal, at målet for de kommede år er skruet op, så man i stedet for at ville åbne 20 butikker om året nu sigter på et mål om op til 25 butikker. Samlet vil det i alt kunne øge Reitan-gruppens antal af butikker med op til 130.

"Vi har hævet overliggeren for, hvor mange Rema 1000-butikker, der er plads til i Danmark. Før sagde vi 300, nu siger vi mindst 400," siger adm. direktør Henrik Burkal, Rema 1000 til avisen.

Udgangspunktet for den nye melding er de varslede ændringer af planloven, som vil gøre det nemmere for butikskæderne at få tilladelse til at bygge butikker. Sidste år åbnede Rema 1000 kun 11 nye butikker i det discountmarked, som har omkring 1500 butikker.

Discountkæder ruster sig til krig mod Bilka

Her er fremtidens vindere og tabere i dansk dagligvarehandel

Rema 1000-ejer politianmelder norske konkurrenter

Rema 1000: Støttemodel for kriseramte landmænd er ikke hellig

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier