FødevareWatch

Rema 1000-ejer politianmelder norske konkurrenter

Tre norske detailkoncerner og i alt 120 butikker er blevet mødt af en politianmeldelse fra Rema 1000-ejerne i Reitan. 

Ole Robert Reitan har mandag afleveret politianmeldelsen af i alt 120 butikker, som Rema-ejerne mener, forbryder sig mod norsk lovgivning.

Der er fra årets start drama i den norske detailbranche. Rema 1000-ejerne i Reitan-gruppen har ifølge Dagens Næringsliv meldt 120 detailbutikker fra detailkoncernerne Norgesgruppen, Coop og Bunnpris til politiet.

Anmeldelsen handler ifølge hjemmesiden om, at de mange butikker ifølge Reitan har forbrudt sig mod den norske lukkelov, som ifølge Ole Robert Reitan ikke bliver håndhævet efter reglerne. De mange butikker har mod reglerne for butikker over 100 kvadratmeter pumpet omsætningen ved at have åbent om søndagen, siger han.

Rema hævder i anmeldelsen, at mange af de 120 butikker blandt andet omgår reglerne ved at stille varer i vindfang og indgangspartier - arealer, som ikke er omfattet af reglerne for, hvordan man måler salgarealet op. Det kan i enkelte tilfælde betyde, at salgsarealet er mere end dobbelt så stort som angivet, lyder anklagen fra Rema-folkene.

Ifølge Rema holder en tredjedel af Norgesgruppen, som i Danmark står bag Dagrofa, i strid med reglerne åbent om søndagen, skriver DN.no.

"Norgesgruppen snakker, som om de er imod søndagsåbent, men de opererer, som om de er for. Det er dobbeltmoralsk. For en aktør som dominerer søndagsmarkedet, kan det helt klart belønne sig at udnytte reglerne," udtaler Ole Robert Reitan.

I Coop anser man indtil videre politianmeldelsen som værende et kampagneagtigt pr-stunt, siger Coop-kommunikationsdirektør Bjørn Takle Friis til mediet.

Rema-ejere vil af med aktier i svensk detailkoncern

Norske detailkoncerner bokser med kronekurs

Rema-boss ruster sig til offensiv og åbner flere danske butikker

Norgesgruppen lukker detailkæde

Rema 1000-ejer investerer 1 mia i Aarhus-bydel

Mere fra FødevareWatch

Professor: Klimavenlig mad skal normaliseres

På samme måde, som elbilerne spreder sig og i højere grad bliver normen i fremtidens bilpark, skal danskernes lyst til klimavenlige fødevarer igennem en proces, hvor det bliver normalen at spise mere grønt, mener professor Katherine Richardson, der er medlem af Klimarådet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier