FødevareWatch

Lidl når for første gang over 100 milliarder euro

Den tyske discountkæde, der i dag har 11.500 butikker i 31 lande, formåede i regnskabsåret at øge salget med 4,7 procent.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Discountkæden Lidl har for første gang overskredet 100 mia. euro i omsætning, viser et nyt regnskab fra det offentliggjorte koncernregnskab fra tyske Schwarz Group, der ejer Lidl.

Det er en milepæl for Lidl, der i 2020 fik ny topchef, da Gard Chrzanowski overtog stolen efter mange år med Klaus Gehrig i front. I alt lød omsætningen på 100,8 mia. euro, hvilket svarer til over 750 mia. kr. Der er tale om en stigning i salget på 4,7 pct. for året, hvilket ifølge regnskabet bl.a. er en effekt af 300 nye butikker.

Den danske del af kæden opgiver ikke regnskabstal for koncernens enkelte lande, hvor discountkæden i dag er repræsenteret med 11.500 butikker i 31 lande.

Schwarz Group, som omfatter detailkæderne Lidl og Kaufland, øgede sit salg markant i regnskabsåret 2021. Her steg salget med 6,6 pct. til 133,6 milliarder euro.

Rema-slot tjener over 120 millioner på private label og hoteldrift

Netto tester for første gang digitale indkøbsvogne i danske butikker

Ingen Coop365-butikschefer har endnu fået millionbonus

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier