FødevareWatch

Radikales klimamærkeønske kommer med krav

De Radikale er blandt de støttepartier, der kræver et klimamærke i kommende finanslov. Fødevareordfører Zenia Stampe foreslår, at mærket markerer forskelle mellem kategorier og ikke enkeltvarer.

Zenia Stampe, fødevareordfører i De Radikale | Foto: Jens Dresling

Der er stor interesse fra de danske forbrugere i at få et mærke, der viser, hvilke fødevarer der er mere klimavenlige end andre, og derfor er det nødvendigt med et klimamærke med en myndigheds blåstempling, mener Zenia Stampe, fødevareordfører i De Radikale.

Det skriver Børsen.

Som regeringens øvrige støttepartier lægger partiet op til, at der afsættes 10 mio. kr. i den kommende finanslov til udvikling af et sådan mærke. Det kommer dog med krav.

"Vi har en fornemmelse af, at regeringen også er interesseret i det her, så vi er optimistiske. Spørgsmålet er, hvilken klimamærknning, den er interesseret i. Vi har gjort det klart, at vi ikke vil være med til at lave et mærke for greenwashing," siger hun til mediet og fortsætter:

"Derfor skal klimamærket dække over forskelle mellem kategorier og ikke de enkelte varer. Det vil betyde, at forbrugeren kan vurdere forskellen på f.eks. kyllingekød, røde bøffer og plantebaseret kød, men at en rød bøf ikke markeres klimavenlig, fordi dens aftryk er lidt mindre end en anden."

Eksperter: Landbrug & Fødevarer har lært lektien af problemsager

Tænk: Klimamærke skal opfylde seks kriterier

Støttepartier foreslår at officiel klimadatabase for fødevarer kommer på finansloven 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier