FødevareWatch

Støttepartier foreslår at officiel klimadatabase for fødevarer kommer på finansloven

SF, Enhedslisten og Radikale ønsker, at der afsættes penge på finansloven til en officiel klimadatabase for fødevarer, og regeringen er ikke afvisende.

SF's Carl Valentin. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringens støttepartier vil have en kommende officiel klimadatabase for fødevarer føjet ind i de afsluttende finanslovsforhandlinger med en pulje på 10 mio. kr., ifølge Altinget.

"Concito har i forvejen lavet et fremragende arbejde med en meget gennemarbejdet database, som jeg håber, at man vil lade sig inspirere af. Men det er fornuftigt, at staten også går den her vej, og derfor skal der sættes penge af til udviklingen nu," siger SF’s fødevareordfører, Carl Valentin, til mediet.

Finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) siger, at man i regeringen ikke har "principiel modstand mod forslaget", men modsat lover han heller ikke, at det puljen kan blive virkelighed.

Salling Group og Coop opfordrer til national klimamærkning

Organisationer ønsker klimamærke løftet op på EU-niveau

Offentlige køkkener skal skubbes i grønnere retning

Mere fra FødevareWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier