Coop forstærker sin indsats mod madspild i onlineregi og vil derfor fremover donere overskudsmad væk.
Det skriver Coop i en pressemeddelelse.
Det betyder, at de varer, som ikke bliver solgt til nedsat pris i Coops digitale red maden-køler, skal doneres til Fødevarebanken, som kommer udsatte borgere til gode.
"Vores holdning er, at ingen mad må gå til spilde. Madspild er både en belastning for klimaet og for vores økonomi. Og så er det dejligt, at det vi ikke kan sælge, kan komme andre til glæde," siger kommerciel direktør Lars Rasmussen, Coop.dk.
Også dyrene i Københavns Zoo får fremover glæde af overskudsgrøntsager fra koncernen.
"Overskydende grøntsager og frugt fra Coop.dk sparer os for mange penge årligt og bidrager samtidig til, at vi kan tilbyde vores 4000 dyr en varieret kost hver dag. Kvaliteten er høj, og vi er glade for, at madvarerne ikke går til spilde," siger Peter Jensen, foderkøkkenet i Zoologisk Have København
Rema 1000 sagsøger kommune
Onlinesalget daler i engelske supermarkeder i takt med genåbning
Bær i danske supermarkeder plukkes under ringe vilkår