Dagrofa indfører ny mærkning i kamp mod madspild

Mere end 900 af koncernens egne varer får nu supplerende vejledning på datomærkningen for at undgå, at god mad smides ud.
Foto: PR
Foto: PR

Alt for meget god mad ender i skraldespanden, fordi forbrugerne ikke får afkodet datomærkningen godt nok og er forvirrede over mærkningerne. Nu vil dagligvarekoncernen Dagrofa hjælpe madspildet på vej med ny vejledning, fortælles det i en meddelelse.

Dagrofa vil supplere de nuværende "bedst før"-mærkninger med en ekstra holdbarshedstekst, så kunderne i kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb fremover guides til at få det optimale ud at fødevarerne. Det drejer sig om over 900 egne varenumre, der får bedre datomærkning.

"Vi ønsker at hjælpe vores kunder endnu mere, og derfor vil man i fremtiden kunne se teksten "bedst før" og "ofte god efter" på vores egne varer som pasta, gryn, krydderier, konserves og lignende," siger CSR-chef i Dagrofa, Henrik Engberg Johannsen. Han uddyber, at tiltaget også er et led i den samlede indsats for at mindske madspild.

"Vi har igangsat en række tiltag for at reducere vores eget madspild med 50 pct. inden 2030, og vi vil også gerne hjælpe forbrugerne med at mindske madspild i husholdningen, da undersøgelser viser, at det største madspild sker der," siger Henrik Engberg Johannsen.

Ifølge meddelelsen, har Miljøstyrelsen anslået, at de private husholdninger står for 36 pct. af det samlede danske madspild på ca. 715.000 ton årligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter