Alt for meget god mad ender i skraldespanden, fordi forbrugerne ikke får afkodet datomærkningen godt nok og er forvirrede over mærkningerne. Nu vil dagligvarekoncernen Dagrofa hjælpe madspildet på vej med ny vejledning, fortælles det i en meddelelse.
Dagrofa vil supplere de nuværende "bedst før"-mærkninger med en ekstra holdbarshedstekst, så kunderne i kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb fremover guides til at få det optimale ud at fødevarerne. Det drejer sig om over 900 egne varenumre, der får bedre datomærkning.
"Vi ønsker at hjælpe vores kunder endnu mere, og derfor vil man i fremtiden kunne se teksten "bedst før" og "ofte god efter" på vores egne varer som pasta, gryn, krydderier, konserves og lignende," siger CSR-chef i Dagrofa, Henrik Engberg Johannsen. Han uddyber, at tiltaget også er et led i den samlede indsats for at mindske madspild.
"Vi har igangsat en række tiltag for at reducere vores eget madspild med 50 pct. inden 2030, og vi vil også gerne hjælpe forbrugerne med at mindske madspild i husholdningen, da undersøgelser viser, at det største madspild sker der," siger Henrik Engberg Johannsen.
Ifølge meddelelsen, har Miljøstyrelsen anslået, at de private husholdninger står for 36 pct. af det samlede danske madspild på ca. 715.000 ton årligt.