FødevareWatch

Tidligere Dagrofa-direktør får toppost hos Varefakta

Forbrugermærket Varefakta har hevet Dagrofas tidligere koncerndirektør Annette Kreiner ind som ny formand, mens direktøren for Børns Vilkår får taburetten som næstformand.

Foto: Ernst van Norde/Polfoto/Arkiv

Efter 38 år i forbrugernes tjeneste stopper Steffen Gulmann som formand for forbrugerorganisationen Varefakta.

I stedet overtager den tidligere koncerndirektør for dagligvarevirksomheden Dagrofa Annette Kreiner formandsposten, mens Børns Vilkårs direktør Rasmus Kjeldahl får stillingen som næstformand.

"I alle årene som koncernindkøbsdirektør for Dagrofa har jeg konsekvent brugt Varefakta på alle private label-varer. Det giver stor tryghed for grossist, dagligvarehandel og ikke mindst forbrugerne at vide, at varerne er mærket og kontrolleret af en uvildig instans," siger Annette Kreiner i en pressemeddelelse.

Fra sin tidligere stilling i Dagrofa hiver Annette Kreiner en stor erfaring med sig om handlen med dagligvarer og god varedeklaration.

"Tiden kalder på troværdig information, og vi kommer til at videreudvikle med nye stærke samarbejder i det kommende år," tilføjer den ny formand i meddelelsen.

Rasmus Kjeldahl kommer fra en post som direktør for Børns Vilkår, men har tidligere siddet som direktør i Forbrugerrådet.

Varefakta er en selvejende organisation, som leverer uvildig og kontrolleret mærkning af fødevarer og andre produkter i Danmark. Organisationen modtager et fast årligt statstilskud, men er primært finansieret gennem indtægtsdækket virksomhed.

Fødevarekontrol finder svin i oksekød

Supermarkeder skjuler grøntsagers datomærkning

Stor test afslører massiv madsvindel i Europa

Kritik af regler for anprisninger af fødevarer

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier