FødevareWatch

SAP-implementering koster Coop 1,5 millioner om dagen

På godt et år har Coop øget antallet af it-medarbejdere med 90. Parallelt med koncernens digitaliseringsprojekt kører Coop også Danmarks største SAP-implementering.

Foto: Torben Stroyer

I løbet af det kommende år skal alle Coops mange varenumre overføres til detailkoncernens nye SAP-system, som gik live i starten af november.

Samlet er 500 mennesker involveret i projektet, der dagligt koster i omegnen af 1,5 mio. kr., skriver Version2.dk, som har talt med Morten Holm Christiansen, teknologidirektør i Coop Danmark.

Siden han tiltrådte i august sidste årer antallet af it-medarbejdere i Coop steget fra 240 til 330, og af dem er 71 kommet til i år.

"Vil du bygge en it-afdeling op i den skala, skal du helst have et stort navn som Lego, Maersk, Novo eller Netcompany. Ellers er du på herrens mark. Jeg havde brug for de allerbedste og ved godt, at de ikke lige går og tænker på Coop," siger Morten Holm Christiansen.

På ti år forventer detailkoncernen at bruge 2,5 mia. kr. på at opdatere sine it-systemer. Med det nye SAP-system er det planen, at Coops mange butikker bl.a. skal kunne følge kostprisen minutiøst på hver enkelt vare. I foråret hed det, at detailkoncernen ville bruge 1,5 mia. kr. inden 2020 på at forny it-systems centralnervesystem, der har kørt på en løsning fra 1960'erne.

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier