FødevareWatch

Coop forventer at bruge 2,5 milliarder på it-investeringer

På ti år forventer detailkoncernen at spendere 2,5 mia. kr. på at opdatere sine it-systemer. Med det nye system er det planen, at Coops butikker bl.a. skal kunne følge kostprisen minutiøst på hver enkelt vare.

Foto: Linda Johansen

I foråret varslede Coop, at man var i gang med at investere massivt i it-afdelingen. Her lød det, at detailkoncernen ville bruge 1,5 mia. kr. inden 2020 på at forny it-systems centralnervesystem, der har kørt på en løsning fra 1960'erne.

Nu er den første bid af det nye cloud-baserede it-system SAP Retail trådt i kraft og med det, fortæller Morten Holm Christiansen, teknologidirektør i Coop Danmark, til Dansk Handelsblad, at man regner med at bruge yderligere 1 mia. kr.

"De ca. 2,5 mia. kr. er et estimat af de samlede investeringer over en tiårig periode, som Coop forventes at gøre i at modernisere og drive den næste generation teknologi-platform. Dette tal indeholder omkostninger og investeringer, der ville være afholdt uafhængigt af SAP-projektet og andre initiativer som del af transformationen," siger han.

Adskillige butikslukninger sætter spor i Coops 2018 - øjner historisk præstation i 2019

Med det nye system vil Coop kunne analysere data i realtid med det formål at optimere prognoser og logistik. Derudover vil butikkerne i Coops kæder kunne følge kostprisen minutiøst på hver enkelt vare og drive kategori-management mere effektivt end i dag, ifølge mediet.

Derudover er ambitionen med tiden at udfase den fysiske tilbudsavis, og i stedet udelukkende køre med digitale og målrettede tilbud, ligesom betaling ved kasselinjen i større omfang skal afløses af selvscanning via Coops app.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier