FødevareWatch

Coop forventer at bruge 2,5 milliarder på it-investeringer

På ti år forventer detailkoncernen at spendere 2,5 mia. kr. på at opdatere sine it-systemer. Med det nye system er det planen, at Coops butikker bl.a. skal kunne følge kostprisen minutiøst på hver enkelt vare.

Foto: Linda Johansen

I foråret varslede Coop, at man var i gang med at investere massivt i it-afdelingen. Her lød det, at detailkoncernen ville bruge 1,5 mia. kr. inden 2020 på at forny it-systems centralnervesystem, der har kørt på en løsning fra 1960'erne.

Nu er den første bid af det nye cloud-baserede it-system SAP Retail trådt i kraft og med det, fortæller Morten Holm Christiansen, teknologidirektør i Coop Danmark, til Dansk Handelsblad, at man regner med at bruge yderligere 1 mia. kr.

"De ca. 2,5 mia. kr. er et estimat af de samlede investeringer over en tiårig periode, som Coop forventes at gøre i at modernisere og drive den næste generation teknologi-platform. Dette tal indeholder omkostninger og investeringer, der ville være afholdt uafhængigt af SAP-projektet og andre initiativer som del af transformationen," siger han.

Adskillige butikslukninger sætter spor i Coops 2018 - øjner historisk præstation i 2019

Med det nye system vil Coop kunne analysere data i realtid med det formål at optimere prognoser og logistik. Derudover vil butikkerne i Coops kæder kunne følge kostprisen minutiøst på hver enkelt vare og drive kategori-management mere effektivt end i dag, ifølge mediet.

Derudover er ambitionen med tiden at udfase den fysiske tilbudsavis, og i stedet udelukkende køre med digitale og målrettede tilbud, ligesom betaling ved kasselinjen i større omfang skal afløses af selvscanning via Coops app.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier