FødevareWatch

Coop indleder salg af svenske Netto-ejendomme

Svenske CBS, Coop Butiker og Stormarknader, der har overtaget de i alt 163 svenske Netto-butikker, har skudt gang i en frasalgsproces af 115 ejendomme.

Coop Sverige har i denne måned åbnet de første tre butikker, hvor svenskerne tidligere kunne finde en Netto. Her i Falkenberg. Foto: PR Coop Sverige

115 ejendomme med 110 butikker skal frasælges som del af den proces, der er trådt i kraft efter at svenske CBS, Coop Butiker og Stormarknader, 1. juli officielt overtog de i alt 163 Netto Sverige-butikker, som Salling Group frasolgte i foråret.

Af en meddelelse fra CBS fremgår det, at frasalget sker som naturlig konsekvens af den ejendomsstrategi, der ligger i den andelsejede detailkoncern, hvor man i udgangspunktet ikke ejer de bygninger, som man har butik i.

"I dag er vores Coop-butikker lejere hos eksterne ejendomsselskaber - det er en veludviklet og vellykket model. Det føles derfor naturligt, at vi arbejder med samme model, når Netto-butikkerne nu bliver til Coop," siger Christian Wijkström, adm. direktør i CBS, og tilføjer:

"Jeg ser frem til et tæt samarbejde, hvor vi bliver lejere hos de nye ejere af ejendommene. Coop har til hensigt at underskrive langsigtede leasingkontrakter og foretage betydelige investeringer i det nye butikskoncept."

Direktøren henviser til de første tre Netto-butikker, som i denne måned åbner med Coop-skilte på facaden.

Salgsprocessen af de i at 120.000 kvadratmeter sker med Swedbank Corporate Finance og EY Corporate Finance som rådgivere.

Coop har en plan om, at samtlige 163 Netto-butikker i løbet af sommeren 2020 vil være omdannet til Coop-butikker.

I sidste måned leverede Netto Sverige tal for det 2018, som viste sig at blive det sidste for den detailkæden i Sverige. Her kunne ejerne i Salling Group finde et underskud på 66 mio. kr., som kom efter et 2017, hvor de 163 butikker samlet trak et underskud på 30 mio. kr.

Salling Group sluttede svensk Netto-indsats med stort underskud

Coop indleder transformation af 163 svenske Netto-butikker

Direktør for Nettos butikker i Sverige udpeget

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier