FødevareWatch

Selvstændige brugsforeninger venter ekstra regning fra Coop

En milliardstor it-investering hos Coop ventes at give de selvstændige brugsforeninger en betydelig større regning for fællesudgifter i år.

Magnus Møller/ritzau.
Foto: Magnus Møller/ritzau.

Coop tager nu for alvor fat på at implementere et nyt it-system fra SAP. Den samlede investering ventes at løbe op i mere end en mia. kr. Coop vil blandt bruge pengene fra salget af ejendomme i Viby ved Aarhus sidste sommer. Men også de selvstændige brugsforeninger må bidrage ekstra til det milliardstore it-projekt, skriver Dansk Handelsblad.

"Bidragssatsen vil stige i 2019. Langt den største del skyldes Coops store it-investering. I Ribe og Omegns Brugsforening, som jeg repræsenterer, budgetterer vi f.eks. med en stigning på 1,5 mio. kr. i år," siger Søren Tang Sørensen, der er formand i Ribe-brugsforeningen, til bladet.

Det beløb vil svare til mere end hele overskuddet i 2017 på lige over en mio. kr. i den vestjyske brugsforening, der omfatter en Kvickly, en SuperBrugs, en Dagli’Brugs og et OK-tankanlæg og dermed hører til blandt de større af landets 354 selvstændige brugsforeninger.

Den såkaldte bidragssats til Coops fælles kasse vedtages år for år af Coops direktion og Det Tværgående Forretningsråd (DTF) med repræsentanter fra de selvstændige brugsforeninger. I 2018 blev bidraget holdt på ca. 9,5 pct. af omsætningen.

Coop lover lavere priser i Superbrugsen

Måling: Coops private label-brands leder an i stort felt

Coop: Ikke behov for lovgivning om betalingsfrister

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier