FødevareWatch

Kras kritik af københavnsk cafékonge

Ejer af syv københavnske caféer får kritik fra en lang række tidligere medarbejdere, der fortæller, at bagmanden har udbetalt lønnen sort, og at han videoovervåger sin medarbejderstab.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Mens de færreste cafégængere nok kender Samad Shirani, kender københavnerne nok bedre flere af de syv caféer og restauranter, som han står bag i hovedstaden.

Ifølge Berlingske Business retter en lang række ansatte, som har arbejdet under Samad Shirani i årene 2011-2017, en kraftig kritik af ejerens måde at bedrive forretning på.

De tidligere ansatte henviser blandt andet til en udbredt praksis med sort aflønning i papirkonvolutter uden om Skat og overvågning af ansatte via kameraer. Samad Shirani afviser alle beskyldninger.

"Jeg kan hundrede procent afvise, at vi har aflønnet ansatte sort. Jeg har haft 4.000 ansatte gennem de sidste tretten år. Vi har lavet 20.000 løn-transaktioner. Alt kører digitalt. Selvfølgelig kan der ske fejl i forbindelse med udbetaling af lønninger, men det bliver altid rettet bagefter. Kontante lønudbetalinger er altid blevet registeret i bogholderiet og blevet indberettet til Skat," siger han til avisen.

Københavns første café skal have ny ejer

Københavns ældste café er lukket

Københavnsk cafékoncern møder massiv kritik

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier