FødevareWatch

Københavnsk cafékoncern møder massiv kritik

Ejeren af en stribe københavnske caféer med Café Sommersko i front, er kommet under stor kritik fra 3F og tidligere medarbejdere, der melder om rod i lønnen og dårlige arbejdsvilkår.

Bahram Sari Beliverdi på Café Sommersko i 2011. Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN

Med Café Sommersko som den største perle på kæden af københavnske cafeer, har Bahram Sari Beliverdi siden 2010 skabt sig en større cafékoncern med otte markante restaurationer.

Mens det udadtil tilsyneladende går glimrende for forretningen, hænger det indre i laser, skriver Berlingske, der har været i kontakt med adskillige tidligere medarbejdere og fagforbundet 3F.

"Bahram Sari Beliverdi og hans cafeer har vi udmærket kendskab til her i 3F. Det er et selskab, der volder mange problemer i forhold til de ansatte. Det ene problem er underbetaling, og det andet problem er chikane af medarbejdere," siger formand for 3F København Bjarne Høpner til Berlingske. Forbundet har 30 sager liggende om cafeejeren.

Voldsdømt ejer

Ejeren har ifølge Berlingske opfordret medarbejdere til ikke at stå frem i medierne. Bahram Sari Beliverdi er desuden dømt for vold i 2013 for at give en kvinde et knytnæveslag i ansigtet på Diskotek Zen og tidligere givet sin daværende kæreste tre knytnæveslag i ansigtet. Han har yderligere to voldsdomme på sig.

Berlingske skriver videre, at Bahram Sari Beliverdi og hans far den 2. oktober 2013 i Københavns Byret dømt for sort arbejdskraft, skattesvig af særligt grov karakter og overtrædelse af udlændingeloven ved at have ansat personale, der ikke havde opholds- eller arbejdstilladelse på blandt andet Café Sommersko, Cafe Stella og Cafe Sari.

Han er videre dømt for køb af hælervarer.

Bahram Sari Beliverdi ejer ifølge Berlingske følgende cafeer: Café Sommersko, Cafe Dan Turéll, XO Burger and Steaks, Café Emma, Café Sari, Cafe Stella, Sund Sandwich og The Burger Corner.

Sliksælger idømt fem års fængsel og bøde på 25 millioner kroner

Svindeltiltalt slikbaron: Jeg hjalp bare en ven

Direktører svindlede med kyllingekød og ost for millioner

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier