FødevareWatch

Københavns ældste café er lukket

Ejeren af københavnske Café Sommersko begrunder lukningen af Nordens første café med faldende omsætning og bl.a. "forkerte ledelsesmæssige beslutninger."

Den københavnske cafématador Bahram Sari Beliverd Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN

Efter 41 år lukker og slukker Café Sommersko, som udover at være den ældste café i København er den ældste af slagsen i Norden.

Det skriver Politiken.

"Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele, at Café Sommersko ikke længere kan opretholdes økonomisk," skriver den københavnske cafématador Bahram Sari Beliverdi, som overtog Café Sommersko i 2011, i en pressemeddelelse.

Desuden peger han på "forkerte ledelsesmæssige beslutninger" uden at blive konkret.

"Samtidig er jeg bevidst om, at min persons forbindelse til selskabet, der som de fleste ved har kostet mange tæsk i pressen, også har sin del af grunden. Det har selvfølgelig både professionelt og personligt kostet mange ressourcer", skriver Bahram Sari Beliverd i meddelelsen.

Bahram Sari Beliverdi er over årene både blevet dømt for skattesvig og for at benytte sort arbejdskraft på sine cafeer. Desuden han har en dom for vold mod en kvinde på en natklub i bagagen, skriver Politiken.

Restauratøren Anders Jørgensen åbner allerede i dag, mandag, en restaurant i Café Sommerskos nu tidligere lokaler i hjertet af København. Mät 99 er navnet.

Københavnsk cafékoncern møder massiv kritik

Nystartet Ribe-cafe vil udvide til ny by

Gammel københavnsk beværtning får klippet sin ølslange

 

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier