FødevareWatch

Københavns første café skal have ny ejer

Café Sommersko lukkede efter 41 år sidste sommer. Nu skal de legendariske lokaler have ny indehaver.

Den københavnske cafématador Bahram Sari Beliverdi overtog Café Sommersko i 2011. Han er over årene både blevet dømt for skattesvig og for at benytte sort arbejdskraft på sine cafeer. Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN

Nordens første café, Café Sommersko, blev etableret i 1976, men i sommeren 2017 var det slut. Nu er jagten på en ny ejer gået ind.

Det oplyser erhvervsmægleren Butikskompagniet, der står for at finde en ny ejer, i en pressemeddelelse.

Café Sommersko blev etableret af kunstneren Kenn André Stilling og brødrene Jørgen og Søren Bro. Den var tiltænkt som et kulturelt åndehul med tydelige referencer til Paris.

I 2011 overtog den københavnske cafématador Bahram Sari Beliverdi Café Sommersko, men i sommeren 2017 opgav det videre drift.

"Det er med stor beklagelse, at jeg må meddele, at Café Sommersko ikke længere kan opretholdes økonomisk," skrev Bahram Sari Beliverdi i en pressmeddelelse og tilføjede:

"Samtidig er jeg bevidst om, at min persons forbindelse til selskabet, der som de fleste ved har kostet mange tæsk i pressen, også har sin del af grunden. Det har selvfølgelig både professionelt og personligt kostet mange ressourcer."

Bahram Sari Beliverdi er gennem årene både blevet dømt for skattesvig og for at benytte sort arbejdskraft på sine cafeer, ligesom han har en dom for vold mod en kvinde på en natklub i bagagen.

Københavns ældste café er lukket

Københavnsk cafékoncern møder massiv kritik

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier