FødevareWatch

Daglibrugs henter millioner hos lokalbefolkning

Lørdag genåbner en jysk Daglibrugsen, der har lånt 3 mio. kr. fra omkring 150 af byens borgere. "Det har været et eksperiment," siger kædechef Torben B. Andersen.

En omfattende udbygning og en modernisering.

Det er, hvad en 72 dage lang lokal crowdfundingperiode har givet Daglibrugsen i østjyske Stevnstrup mulighed for at gennemføre i den 600 kvadratmeter store butik, skriver Coop i en pressemeddelelse.

Cirka 150 af byens borgere har via Coop Crowfunding lånt butikken de i alt 3 mio. kr., som skulle findes, hvis den tiltrængte modernisering kunne realiseres. Udover borgernes penge har det lokale pengeinstitut Langå Sparekasse også skudt penge ind for at støtte lokalsamfundet.

"Det har været et eksperiment. Dels ville vi se, om der er vilje til at gå ind i så store crowdfunding-projekter som dette – der er det største af de ca. 20 projekter Coop allerede har gennemført. Dels vil vi se, hvad det betyder for kundernes loyalitet, når de selv har penge så direkte på spil," udtaler kædedirektør Torben B. Andersen, Daglibrugsen.

Af meddelelsen fremgår det, at kunderne får forrentet deres lån med 3 pct. om året, og at de typisk har investeret mellem 5000 kr. og 20.000 kr.

Med moderniseringen forventer uddeler Alex Bach, der for år tilbage overtog en lukningstruet butik, at omsætningen i Stevnstrup vil vokse markant de kommende år.

"Stevnstrup har været inde i en meget positiv udvikling gennem de seneste år, og både nye og gamle borgere er meget loyale over for butikken. Så vi glæder os over at kunne kvittere med en langt flottere, mere attraktiv og spændende butik," udtaler uddeleren.

Madboder presser danske supermarkeder som derfor går i offensiven

Kædedirektør: Brugsen-lukninger skal spare os for tocifret millionunderskud

Coop lukker 15 lokale brugser

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier