FødevareWatch

Coop lukker 15 lokale brugser

I forlængelse af de 47 Fakta-lukninger trækker Coop nu også stikket på 15 Dagligbrugser og Lokalbrugser, og en enkelt butik i storbysatset Brugsen. Find butikkerne her.

Tidligere på foråret var det de underskudsgivende Fakta-butikker, der stod for skud, da Coop valgte at stoppe driften af i alt 47 butikker, og torsdag er det så 15 underskudsgivende butikker i kæderne Dagli'brugsen og Lokalbrugsen, som må dreje nøglen rundt.

Til sammen har de 15 butikker belastet Coop med årligt underskud på tocifret millionbeløb.

I meddelelsen fra Coop, siger kædedirektør Torben B. Andersen fra Dagli'brugsen:

"Det er butikker, der giver betydelige underskud, og hvor vi gennem flere år har kæmpet for at vende udviklingen. Men i år har butikkerne samlet set desværre forstærket den negative udvikling, trods en stor indsats fra medarbejdernes side. Vi ser derfor ikke flere muligheder for at drive dem videre.

De 15 butikker bliver lukket med udgangen af juni, og de rammer hele landet. Derudover lukker Coop også Brugsen-butikken, som er beliggende på Amagerbrogade i København. Det er en butik, som er en af de indtil videre få Brugsen-butikker, som Coop har rullet ud i København.

Af meddelelsen fra Coop fremgår det, at de berørte lokaler ikke skal bruges til andre formål, og derfor sættes de til salg eller udlejning.

Butikkerne som skal lukke befinder sig i:

Hornsyld, Gørding, Taulov, Nykøbing Mors, Thisted, Resen, Ullerslev, Årslev, Arden, Holbøll Plads, Aalborg SØ, Suldrup, Hjortekær, Smidstrup Strand, Kragelund og Viborg.

Ca. 300 medarbejdere berøres af lukningen.

Dagli'brugsen og Lokalbrugsen vil efter nedlukningen bestå af 315 nærbutikker.

340 brugser får ny kædedirektør

Flere lokale supermarkeder og købmænd vil overleve

Superbrugsen får ny kædedirektør

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier