FødevareWatch

Coop lukker 15 lokale brugser

I forlængelse af de 47 Fakta-lukninger trækker Coop nu også stikket på 15 Dagligbrugser og Lokalbrugser, og en enkelt butik i storbysatset Brugsen. Find butikkerne her.

Tidligere på foråret var det de underskudsgivende Fakta-butikker, der stod for skud, da Coop valgte at stoppe driften af i alt 47 butikker, og torsdag er det så 15 underskudsgivende butikker i kæderne Dagli'brugsen og Lokalbrugsen, som må dreje nøglen rundt.

Til sammen har de 15 butikker belastet Coop med årligt underskud på tocifret millionbeløb.

I meddelelsen fra Coop, siger kædedirektør Torben B. Andersen fra Dagli'brugsen:

"Det er butikker, der giver betydelige underskud, og hvor vi gennem flere år har kæmpet for at vende udviklingen. Men i år har butikkerne samlet set desværre forstærket den negative udvikling, trods en stor indsats fra medarbejdernes side. Vi ser derfor ikke flere muligheder for at drive dem videre.

De 15 butikker bliver lukket med udgangen af juni, og de rammer hele landet. Derudover lukker Coop også Brugsen-butikken, som er beliggende på Amagerbrogade i København. Det er en butik, som er en af de indtil videre få Brugsen-butikker, som Coop har rullet ud i København.

Af meddelelsen fra Coop fremgår det, at de berørte lokaler ikke skal bruges til andre formål, og derfor sættes de til salg eller udlejning.

Butikkerne som skal lukke befinder sig i:

Hornsyld, Gørding, Taulov, Nykøbing Mors, Thisted, Resen, Ullerslev, Årslev, Arden, Holbøll Plads, Aalborg SØ, Suldrup, Hjortekær, Smidstrup Strand, Kragelund og Viborg.

Ca. 300 medarbejdere berøres af lukningen.

Dagli'brugsen og Lokalbrugsen vil efter nedlukningen bestå af 315 nærbutikker.

340 brugser får ny kædedirektør

Flere lokale supermarkeder og købmænd vil overleve

Superbrugsen får ny kædedirektør

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

De globale fødevarepriser fortsætter nedad

Verden over får de høje priser millioner af forbrugere til at spænde livremmen ind, vælge billigere fødevarer og undgå madspild. Effekten kan ses på råvarebørserne, hvor priserne fortsætter nedad efter en sommer, hvor høsten har været god, og Ukraine er tilbage på verdensmarkedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier