FødevareWatch

Gæld tvinger Jamie Oliver til at sælge restaurantkæde Down Under

Den verdenskendte, britiske tv-kok har gennem det seneste stykke tid kæmpet med gæld og ser sig nødsaget til at sælge ud af restauranter i Australien.

Jamie Oliver, britisk tv-kok og restaurantør | Foto: Chris Young/AP/POLFOTO/arkiv

Den britiske tv-kok Jamie Oliver, der har været omkring stort set alt inden for madverden - fra stegepander over kogebøger til restauranter, dokumentarer og kokkekonkurrencer - er nu tvunget ud i salg af fem restauranter i Australien, mens en sjette lukker med øjeblikkeligt varsel. Køber er den australske restauratør-gruppe Hallmark.

Det skriver The Guardian.

De fem restauranter i Australien er solgt som franchiseaftaler, og Jamie Oliver vil således ikke have nogen aktieandel i den australske koncern fremadrettet. Det til trods oplyser Hallmark, at man vil arbejde tæt sammen med tv-kokken og hans team i forbindelse med driften af restaurenterne, skriver The Guardian.

Tv-kokken har igennem de seneste måneder kæmpet med den økonomiske del af sin forretningen. Ifølge det britiske medie, har Jamie Olivers forretning i Storbritannien kæmpet med en gæld på 71,5 mio. pund, svarende til 615,8 mio. kr., og i januar lukkede tv-kokkens kæde 12 af sine 37 restauranter i landet som led i en redningsplan med kreditorer.

Jamie Oliver lukker flere restauranter

Verdenskendt DJ vil redde 450 arbejdspladser hos lakseforædler

McConaughey klar med første bourbon-lancering

Hollywood-stjerne bliver ejer af ginproducent

Oscarvinder bliver nyt ansigt for vild kalkun-spiritus

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier