FødevareWatch

Gæld tvinger Jamie Oliver til at sælge restaurantkæde Down Under

Den verdenskendte, britiske tv-kok har gennem det seneste stykke tid kæmpet med gæld og ser sig nødsaget til at sælge ud af restauranter i Australien.

Jamie Oliver, britisk tv-kok og restaurantør | Foto: Chris Young/AP/POLFOTO/arkiv

Den britiske tv-kok Jamie Oliver, der har været omkring stort set alt inden for madverden - fra stegepander over kogebøger til restauranter, dokumentarer og kokkekonkurrencer - er nu tvunget ud i salg af fem restauranter i Australien, mens en sjette lukker med øjeblikkeligt varsel. Køber er den australske restauratør-gruppe Hallmark.

Det skriver The Guardian.

De fem restauranter i Australien er solgt som franchiseaftaler, og Jamie Oliver vil således ikke have nogen aktieandel i den australske koncern fremadrettet. Det til trods oplyser Hallmark, at man vil arbejde tæt sammen med tv-kokken og hans team i forbindelse med driften af restaurenterne, skriver The Guardian.

Tv-kokken har igennem de seneste måneder kæmpet med den økonomiske del af sin forretningen. Ifølge det britiske medie, har Jamie Olivers forretning i Storbritannien kæmpet med en gæld på 71,5 mio. pund, svarende til 615,8 mio. kr., og i januar lukkede tv-kokkens kæde 12 af sine 37 restauranter i landet som led i en redningsplan med kreditorer.

Jamie Oliver lukker flere restauranter

Verdenskendt DJ vil redde 450 arbejdspladser hos lakseforædler

McConaughey klar med første bourbon-lancering

Hollywood-stjerne bliver ejer af ginproducent

Oscarvinder bliver nyt ansigt for vild kalkun-spiritus

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier