FødevareWatch

Avis: Lækkede regnskabstal presser Bolander

Ifølge interne regnskabstal for Coops egne 756 butikker går omsætningen tilbage, mens driftsresultat er langt under forventet. Det møder kritik fra Lasse Bolanders modstandere til formandsvalget i Coop.

Foto: /ritzau/Daniel Hjorth

Stik mod de seneste år, hvor Coop på et stort pressemøde har fremlagt regnskabstal, blev offentligheden ikke inviteret til Coop-hovedkvarteret og fik heller ikke mulighed for at se koncernens regnskab.

Coops bestyrelsesformand, Lasse Bolander, har i stedet valgt at vente med at offentliggøre det fulde regnskab til mandag d. 16 april efter, der har været formandsvalg i koncernen.

Nu viser interne dokumenter, som Berlingske Business er i besiddelse af, at Coops kerneforretning i form af koncernens egne 756 butikker går tilbage på omsætningen og rammer markant forbi egne forventninger på driftsresultatet.

Således gik omsætningen i Coops butikker tilbage med 568 mio. kr. fra 2016 til 2017 og endte på 25,8 mia. kr.

I samme dokument kan Berlingske se, at driftsresultatet er forbedret til et plus på 18 mio. kr. fra et minus på 161,7 mio. kr. i 2016. Resultatet i 2017 er dog stadig 119 mio. kr. lavere end Coop havde forventet.

Det møder kritik fra de to modkandidater til formandsvalget i Coop Lars Fournais og Christian Christensen, skriver Berlingske.

"De tal, som du oplyser mig, viser, at kerneforretningen bløder, og at forretningen slet ikke kører så godt, som Bolander fremlagde det i sidste uge," siger Lars Fournais til avisen.

Selv afviser Lasse Bolander kritikken og fortæller, at han vil fremlægge det fulde regnskab på landsrådsmødet på lørdag.

Flertal i Coops bestyrelse bakker op om Bolander

Coop øger indtjeningen i stillestående 2017

Coop skal tjene mere for at have råd til sin egen livsstil 

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier