FødevareWatch

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel for 1,86 mia. kr. og anker EU-Kommissionens afgørelse.

Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv
Foto: Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv

Luxembourgs regering appellerer EU-Kommissionens afgørelse, om at landet skal have givet en fordelagtig skatteaftale til den amerikanske it-gigant Amazon.

Luxembourg mener ikke, at EU-Kommissionen har bevist, at der er en fordelagtig aftale, lyder det i en udtalelse.

EU-Kommissionen sagde i oktober, at Amazon i årevis har betalt for lidt i skat.

Skattefordelene løber op i 250 millioner euro svarende til 1,86 mia. kr. Luxembourg skal kræve pengene tilbage, har kommissionen oplyst.

Ifølge EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, er næsten tre fjerdedele af Amazons overskud i Luxembourg ikke beskattet.

"Med andre ord blev Amazon tilladt at betale fire gange mindre i skat end andre lokale virksomheder, der er omfattet af samme nationale regler. Det er ulovligt i forhold til EU's statsstøtteregler. Medlemsstaterne kan ikke give selektive skattefordele til multinationale selskaber, der ikke er tilgængelige for andre," sagde hun i en pressemeddelelse i starten af oktober.

Kommissionen har foretaget en treårig undersøgelse af en skatteaftale i Luxembourg fra 2003, der senere blev forlænget i 2011.

Aftalen tillod ifølge nyhedsbureauet Reuters, at et datterselskab i Amazon kunne betale mindre skat end andre virksomheder.

Aftalen gjorde det muligt for firmaet at flytte store dele af sit overskud fra et Amazon-koncernselskab, der er skattepligtigt i Luxembourg, videre til datterselskabet.

It-virksomheden oplyste i oktober i en skriftlig meddelelse til nyhedsbureauet AP, at de ikke troede, at man "fik særbehandling fra Luxembourg".

Amazon distancerer sine rivaler i Storbritannien

Amazons regnskabstal overrasker positivt efter supermarkedsopkøb

Amazon tvinger supermarkeder til at skrue op for digitaliseringen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier