FødevareWatch

Amazon distancerer sine rivaler i Storbritannien

Internetkæmpen Amazon har udvidet sin lagerplads i Storbritannien med et rum på størrelse med Vatikanstaten.

Foto: AP/Elaine Thompson

Internethandelsvirksomheden Amazon har strammet sit greb på det britiske detailmarked ved at skabe mere end fem gange så meget ny lagerplads som den næst hurtigste voksende rival, Lidl.

Det skriver The Telegraph med henvisning til en undersøgelse foretaget af ejendomsbureauet Savills.

Amazon har udvidet med fire millioner kvadratmeter i 2017 - et areal på størrelse med Vatikanstaten. Det er markant mere end Lidl, der som nummer to på listen har udvidet med 754.000 kvadratmeter.

"Der var et tidspunkt for ca. 10 år siden, hvor kæder som Tesco, Sainsbury osv. var meget aktive og skabe meget lagerplads, men det var ikke i nærheden af dette niveau," siger Kevin Mofid, forskningschef hos Savills, der kalder de mange nye kvadratmeter til detailkæder for "uden fortilfælde".

Amazon? Pffft. Vild onlinevækst føjer 120 mia kr til Wal-Marts værdi

Amazon tvinger supermarkeder til at skrue op for digitaliseringen

Amazon får EU-smæk på 1,8 mia

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier