Rødt kød skal fjernes fra institutioner i hovedstaden

Børn på skoler og i institutioner i København skal fremover kun have mere klimavenligt kød på menuen, hvis det står til udvalg.
Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Der skal ikke være rødt kød i maden, men fortsat kylling, svin og fisk på menuerne i skole- og institutionskøkkenerne fremover i København. Det har flertallet i hovedstadens børne- og ungdomsudvalg vedtaget, skriver DR.

Selv om nedbringelse af CO2-aftruykker er i den lavere ende, er ”bølgeeffekten” overfor børn i København vigtig, lyder et af argumenterne. Rødt kød - okse-, kalve- og lammekød - fylder kun omkring 0,6 pct. af indkøbte fødevarer til skoler og institutioner i kommunen. Hvis forslaget stemmes igennem, skal det gælde fra august næste år.

”Klimakrisen kræver, at vi alle sammen ændrer vaner. Og når vi har at gøre med offentlige tilbud, skal vi være rigtig varsomme med vores klimaaftryk,” siger Rasmus Steenberger (SF), der er medlem af børne- og ungdomsudvalget.

Det sker, medmindre medlemmer af udvalget bremser tiltaget, og det derfor skal behandles i Københavns Borgerrepræsentation. Venstre er eneste parti i udvalget, som ikke er for ideen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Photo: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter