Der skal ikke være rødt kød i maden, men fortsat kylling, svin og fisk på menuerne i skole- og institutionskøkkenerne fremover i København. Det har flertallet i hovedstadens børne- og ungdomsudvalg vedtaget, skriver DR.
Selv om nedbringelse af CO2-aftruykker er i den lavere ende, er ”bølgeeffekten” overfor børn i København vigtig, lyder et af argumenterne. Rødt kød - okse-, kalve- og lammekød - fylder kun omkring 0,6 pct. af indkøbte fødevarer til skoler og institutioner i kommunen. Hvis forslaget stemmes igennem, skal det gælde fra august næste år.
”Klimakrisen kræver, at vi alle sammen ændrer vaner. Og når vi har at gøre med offentlige tilbud, skal vi være rigtig varsomme med vores klimaaftryk,” siger Rasmus Steenberger (SF), der er medlem af børne- og ungdomsudvalget.
Det sker, medmindre medlemmer af udvalget bremser tiltaget, og det derfor skal behandles i Københavns Borgerrepræsentation. Venstre er eneste parti i udvalget, som ikke er for ideen.