Når besøgende i Viborg Stadionhal under f.eks. en håndboldkamp får lyst til en burger eller en salt pølsemix, vil de fremover kunne vælge udelukkende plantebaserede udgaver af de klassiske stadionretter.
Det sker efter et samarbejde med Orkla Danmark, Viborg HK, Viborg Kommune og Naturli Foods, skriver førstnævnte i en pressemeddelelse.
”Verden er i gang med en kæmpe forandring i måden, vi laver mad og spiser på. Denne forandring sker ikke over natten, men vi vil gerne hjælpe danskerne med at tage skridtet til at spise mindre kød og mere plantebaseret – samtidig med at de spiser det, de kender. Denne café bliver den første af sin art, der transformerer den traditionelle stadioncafé til fremtidens måltidshus, hvor alt på menukortet er bæredygtigt – og i øvrigt smager fantastisk,” siger Orkla Danmarks adm. direktør, Carsten Hänel.
Naturli Foods og Orkla skriver desuden, at de vil bruge caféen som et plantebaseret ”madlaboratorium”, hvor man vil udvikle og teste nye plantebaserede fødevarer.
Længerevarende samarbejde
Caféen vil gå under navnet Naturli Wild & Raw og åbner senere i dag. Naturli Foods og Viborg HK har i flere år været samarbejdspartnere, og det er slet ikke tilfældigt, at den første stadioncafé åbner her, siger adm. direktør i Naturli Foods, Henrik Lund:
”Vi er glade for, at Viborg Håndbold Klub nu tager endnu et skridt i den grønne retning med åbningen af en plantebaseret café. Det virker som et meget naturligt skridt at koble den plantebaserede madkultur med unge og ældres sport og motion.”
På menukortet kan gæster bestille en række retter med plantebaserede køderstatninger som veganske nuggets og toast, mens der også vil indgå andre klassisk-veganske retter som chiagrød. Naturli Foods leverer de mejeriprodukter, der skal bruges i caféen, mens Orkla Danmark producerer Naturlis køderstatninger, der skal bruges til bl.a. pølsemixen.
Stadioncaféen vil blive styret af to i forvejen kendte restauratører i Viborg, Sandie Dyhr og Mathias Tsilingiris Nielsen, der står bag Café Baghuset i Viborg.